Glomfjord IL for første gang til Norway Cup

Skrevet av Hanne Hammernes
21.04.2018 02:10 - OPPDATERT 20.04.2018 14:02

Glomfjord G14 tar turen til Oslo og verdens største fotballturnering, Norway Cup, i sommer og blir dermed første lag fra Glomfjord IL som deltar på Norway Cup (NC), skriver arrangøren i en pressemelding.

 Glomfjord IL G14 – her fra lokal turnering i 2017, da de fikk sølv etter tap i finalen mot Fauske Sprint.

Laget, som for første gang var på turnering utenfor Meløy Kommune i 2017 da de spilte på Kippermoen i Mosjøen, har jobbet hardt for å komme seg til Norway Cup. De har solgt dopapir, hatt loddsalg og flaskeinnsamling for å tjene nok til at hele laget kunne ta turen til Oslo og samtidig nok til at hele laget får seg en morsom tur til Tusenfryd i løpet av uken.

 

Hans Arne Christiansen, trener for Glomfjord IL G14, sier: - Ingen av spillerne på laget har vært på Ekebergsletta, og vet ikke hvor stor denne turneringen er. Så det blir garantert livets høydepunkt for disse guttene så langt.

 

Hans Arne legger ikke skjul på at de har mål om å gjøre det bra sportslig: - Laget har økt trenings-mengden denne vinteren med en ekstra økt i uka, og det sportslige målet er å komme seg til A-sluttspillet. Men hovedmålet vårt er å dra på tur sammen og kose oss noe helt vanvittig.  

 

 

Om Bækkelagets Sportsklub/Norway Cup

Bækkelagets Sportsklub (BSK) er et idrettslag fra Bekkelaget i Oslo. Klubben startet i 1909 og har rundt 2800 medlemmer. Vår rolle i lokalsamfunnet er å aktivisere mennesker fra barndom til alderdom. BSK har et bredt tilbud av idretter til utøvere i alle aldre, og vi har grupper innen fotball, friidrett, håndball, innebandy, orientering og ski, samt en aktivitetsskole. I tillegg til breddeidretten har BSK eliteutøvere innenfor en rekke idretter, og vi har Oslos eneste herrelag i eliteserien i håndball - Grundigligaen. BSK er blant annet kjent for å arrangere verdens største fotballturnering, Norway Cup.

 

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og ungdom 6 – 19 år og har vært avholdt årlig i Oslo siden 1972. Det kommer deltagere fra hele verden og siden starten i 1972 har 1 033 300 deltagere og 53.049 lag deltatt på Norway Cup. I 2016 år var det deltakerrekord med til sammen 2,200 påmeldte lag. Norway Cup finner sted på Ekebergsletta i uke 31 hvert år.

 

Bækkelaget: http://www.bekkelagets.no/, Norway Cup: http://www.norwaycup.no/

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.