Feirer de første 70, og leder i idrettslaget, Kent Inge Rendal, inviterer til markering. Arkivfoto

Halsa IL 70 år

Jubileet skal klubben markere med familiemiddag med underholdning og utdeling av priser til æresmedlemmer og ambassadører 20. oktober. Halsa IL har 400 medlemmer i dag.


De siste åra har medlemstallet økt litt. Det skyldes nok at vi har blitt bedre på promotering i lokalsamfunnet, sier Kent Inge Rendal som er styreleder i klubben. Halsa IL har tilbud for unge som vil drive med langrenn, volleyball, kickboksing og fotball.

Fotballen er størst, men det er viktig å tilby andre idretter siden folk er interessert i andre ting enn fotball.
I fjor startet kubben med kickboksing. Nå er det rundt 20 ungdommer som er med der. I fjor kjøpte de ny tråkkemaskin til 550 000. Lokalt på Halsa samlet de inn 350.000 kromer til tråkkemaskinen. Klubben tjener mest på de inntektene de får inn fra Halsaturneringa og fra sponsorer.

- Ski er et tapsprosjekt for oss, men genererer mye aktivitet. Det er derfor viktig for oss å satse på langrenn også, sier han.
Under 70- årsjublieet vil det også bli utdeling av flere langrennsmedaljer fra fjorårets sesong. Jubileumet vil også bli en markering av sesongavslutningen for de barna som spiller fotball.

Les mer om:

Sport-og-kultur