Med 198 gjester i alle aldre i salen, føltes det som et stort familieselskap da IL Halsakameratene feiret sitt 70 års- jubileum på lørdag. Tilstede i salen var blant annet tre generasjoner av familien Solhaug. Lea Kristin Solhaug og Bertine Solhaug Rendal (3), kunne stolt overvære at bestefar Kjell- Linas ble utnevnt til æresmedlem. Barnebarnet Lea går både på ski, spiller fotball og trener kickboksing i regi av klubben. Bertine på tre år vil helst gå på ski. Kjell-Linas fotballinteresse har smittet over på datteren Lotte (30), som har spilt fotball, håndball og vært fotballtrener for datteren Lea. Stolt av pappa Kjell- Linas begynte å spille fotball i smågutt- og lilleguttserien på midten av 60- tallet. Han har vært leder for klubben i to år, og hatt en rekke verv på administrativt plan for klubben.
-I dag er jeg bare veldig stolt av pappa som alltid er en av de første som stiller opp når noe skal gjøres for klubben, sier en tydelig glad Lotte Solhaug.
I tillegg ble Kirsti Rendal og Aril Solhaug hedret for sin lange innsats for klubben og ble tildelt tittelen æresmedlem. Hele showet på scenen startet med at Halsarevyen entret scenen i kondomdress, ski og fotballutstyr. En stor del av programmet bestod også av historisk mimring og hedring av gamle veteraner som har betydd mye for klubben.

-Det har vært en fantastisk reise å følge klubben så lenge, mener Leif Pedersen.
Mye har skjedd siden klubben for første gang ble stiftet i 1948 av 25 ungdommer på Halsa ungdomshus. I dag er medlemstallet oppe i 356, og er med det den største idrettsklubben i Meløy. I dag har IL Halsakameratene ti lag i aldersbestemt fotball, og skolen er fullbooka hver kveld for trening.

-Det var en konfirmasjonssøndag i – 58 på Meløya. På en dag fikk jeg se Meløya og Halsa spille mot hvert sitt Bodø- lag. Utrolig! Sier han.
Mye har skjedd siden den gang.
-På den tiden spilte vi bare to kamper om året. Nå spiller barna kamp hver uke. Det var ganske andre forhold den gang, sier han.
De måtte gjerne kjøre båt i timevis for å komme seg på kamp. De hadde to baller på deling i hele bygda.
-Jeg husker godt at idrettslaget fikk en fotball uten blære, noe som var vanlig på den tiden. Vi samlet inn fem kroner til ny blære på båten, så dro vi til skomaker Karolius Hansen og spurte om han kunne skjære ut et hull i ballen og plassere den nye blæra inni. Vi hadde dårlig med utstyr på den tiden, forteller han. Snart gjeldsfri
-Jeg tror vi alltid har hatt en sunn frykt for å sette oss i gjeld. Skal du drive et idrettslag, er du nødt til løse det meste på dugnad. Vi har hatt opp- og nedturer som alle andre klubber, men har klart å løse de økonomiske utfordringene underveis på en god måte, sier Kjell Linas.
Den største inntektskilden er Halsa- turneringa som ble arrangert for første gang i – 97. I dag har IL Halsakameratene anlegg til en verdi av 18. millioner kroner. I 2014 ble det også bygget ny kunstgressbane, noe som ble mulig å gjennomføre ved hjelp av dugnad og innsamling.

- De aller fleste på Halsa har nok vært engasjert i idrettslaget på en eller annen måte. Dugnadsånden i idrettslaget og samholdet i klubben har alltid vært sterk, sier Leif Pedersen. Det er Kjell- Linas enig i.
- Klarer du ikke å få til et godt fellesskap i et idrettslag, klarer du ikke å få til noe. Det å skape noe nytt så ungene har det artig, det er det aller fineste med å være med i et idrettslag, mener han.
Kent- Inge Rendal som i dag er leder for klubben er godt fornøyd med kveldens oppmøte.
- Vi skulle jo hatt dobbelt så stort hus på en dag som dette, men jeg er ikke sjokkert over at så mange kom. På Halsa er vi vant til så stort engasjement, sier Kent Inge Rendal.