- Harald, kan vi utsette trykkingen med to timer?! spurte jeg i telefonen, litt andpusten.

Skrevet av Edmund Ulsnæs
04.05.2018 08:27 - OPPDATERT 04.05.2018 10:27

Harald Stenersen, trykkerisjefen, tenkte seg raskt om. Og så: joda, det var greit.
Denne torsdagen i april 2008 skjønte vi det, nemlig, redaksjonen i Meløys nye ukeavis: saken ALLE vil lese om i morgen, er at Neverdal skal få bygge sin etterlengtede flerbrukshall! Og siden saken gikk i kommunestyret, og møtet ble langt, utsatte vi for første gang trykkingen for å kunne gjøre John Kildal (Sp) til hovedoppslag.

- Skulle jeg fortsatt ha troverdighet i politikken måtte det i dag bli et vedtak om hall. Derfor har jeg lagt tyngden min i denne saken! sa John da han bidro til at de folkevalgte gav sin endelige tommel opp for Neverdal.

Du som har vært trofast leser i 10 år, husker sikkert at Framtia ble etablert i en periode da det ‘tok’ av i næringslivet i Meløy. Den følgende innledningen fulgte en artikkelserie våren 2008: ‘REC pøser milliarder inn i Meløy, og i kjølvannet av de stores vekst er det fest for en rekke lokale leverandører. Nye bedrifter etableres, og de eksisterende vokser. Framtia skriver om industrieventyret i Meløy’. I serien presenterte vi nettopp denne uken en spennende bedrift som viste at det er mulig å etablere høykompetente arbeidsplasser på et lite sted. I hvert fall formulerte NHO Nordland det slik, noen uker tidligere. Da fikk nemlig Industrivisualisering i Storvika organisasjonens nyskapingspris.

I avdelingen for ‘møte med mennesker, som har vært en rød tråd i Framtia’s redaksjonelle profil, møtte vi i denne utgaven Ronny Andersen fra Reipå. Tre år tidligere falt han gjennom et hull dekket av isoporplater, på en byggeplass, og ble hardt skadet. I løpet av noen sekunder var karrieren som elektriker over. Da startet kampen for å komme tilbake i arbeid, og Ronny tok utdanning som tekniker – vi knipset ham fordypet over lærebøkene. I dag er Ronny blitt 43 år, bor fortsatt på Reipå og vi vet at han lyktes – han jobber nemlig fortsatt for Meløy Elektro.

Et ord våre skribenter stilte hver uke i åpningsåret, var: ‘Har du denne jobben om to år’. På baksiden av avisen møtte vi nemlig folk i arbeid, og denne uken var det Bente Solbakken som fikk spørsmålet. ‘Det er ikke godt å si’, svarte Bente. Men, tiden har vist at dét hadde hun. Bente fra Neverdal jobber fortsatt for Møbelringen Dybvik. Men alderen hennes er blitt 60, ikke 50, som den gangen.

Les mer om:

Glimt-fra-arkivet