Høyre og sittende ordfører Bjørn Magne Pedersen (t.h.) er valgvinner i Gildeskål, mens Petter Jørgen Pedersen (t.v) og Gildeskållista ser ut til å bli den store taperen i Gildeskål. Arkivfoto

Høyre klar valgvinner i Gildeskål

Bjørn Magne Pedersen (H) sitter trygt i ordførerstolen.


I Gildeskål har Høyre gjort et brakvalg. En fremgang på 9,4 prosent betyr at ordfører Bjørn Magne Pedersen (H) sitter trygt i stolen. Dermed vil Høyre få 5 representanter i det nye kommunestyret, to flere enn ved sist kommunevalg.

Gildeskållista er taperen
Fremskrittspartiet har også gjort et godt valg i Gildeskål, og kan notere en fremgang på 5,3prosent, og 3 representanter i det nye kommunestyret. Dermed er det nesten blått flertall i Gildeskål.
Senterpartiet mister ett mandat, og ender opp med to, etter en nedgang på 5,7 prosent.
Petter Jørgen Pedersen og Gildeskållista er den store taperen i Gildeskål med en tilbakegang på hele 11,9 prosent, og mister halvparten av sine fire mandater, og ender opp med to.

Ny liste
Sosialistisk venstreparti ser ut til å beholde sin ene representant, Arbeiderpartiet får omtrent som sist valg, og beholder sine fire.  Nykommer Kristelig folkeparti ble med sine 3,3 prosent ikke representert i det nye kommunestyret i Gildeskål.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.