Artig for alle: Familiearrangementet til Havnedagan fenget både store og små. Alle foto: Rune Meosli

Hundre i sving for Havnedagan

Skrevet av Rune Meosli
09.08.2017 05:00 - OPPDATERT 27.02.2019 13:15

De fikk en trivelig dag, de som valgte å legge turen innom «Havnedagan» på Nordfjorden i helga.

Her var det mulighet for å gjøre en god handel, høre god musikk eller bare nyte det deilige sommerværet sammen med mange andre.
For fem år siden ville Jarl Skille og noen kompiser prøve å lage litt liv i Nordfjorden. Det første året arrangerte de en ake- og grillfest for folk i bygda, og dette har siden vokst til det som i dag er Havnedagan, med salgsboder, underholdning, kafé og fest.

Deler overskudd

I årets åpningstale vektla grunnleggeren av dagan, at noe av det beste med arrangementet er at overskuddet går tilbake til bygda. Havnedagan har siden starten bidratt til mange ulike trivselstiltak for både barn og eldre i kommunen, og holder liv i skolefruktordningen på skolen.

Mange i sving

- Vi er vel rundt hundre frivillige i forberedelse og gjennomføring, hvis vi regner med stort og smått. Og folk i bygda er utrolig positive til å bidra til dette fellesløftet, forteller Renate Johansen som er leder for årets havnedaga.
- Vi har til og med en egen møsbrømlefse-komité, som sørger for salg av rundt 450 lefser i løpet av dagen.

Ny sjef: Renate Johansen er ny sjef for Havnedagan, og kunne ønske velkommen til et rikholdig program på lørdagen. Ny sjef: Renate Johansen er ny sjef for Havnedagan, og kunne ønske velkommen til et rikholdig program på lørdagen.

Musikkcamp Salten

Siden mandag har femten ungdommer deltatt på Musikkcamp Salten på Nygårdsjøen. Sammen med fem instruktører har de øvd inn ulike bidrag til rusfri ungdomskonsert på torsdag, og til storscenen på familiearrangementet på lørdag. Først ute på scenen på lørdag var jentebandet Smash Wavet.

Musikkcamp Salten: Etter en liten uke med øving, var det klart for konsert på storscenen. Her er jentebandet Smash Wavet fra Bodø først ute. Musikkcamp Salten: Etter en liten uke med øving, var det klart for konsert på storscenen. Her er jentebandet Smash Wavet fra Bodø først ute.

Mye for barna

For de aller minste var det ordnet med både hoppeslott og sklie, klovn med ballongkunst og selveste Elias fra Redningsselskapet. I tillegg var det selvfølgelig mulig å kjøpe seg både is, sukkerspinn og annet godteri.

Snøscooter i sommervarmen

Hvert eneste år siden starten har Gildeskål Snøscooterklubb hatt stand på samme stedet på festivalområdet.  De har utstilt to scootere, men selger ikke annet enn informasjon til de som vil ha. Og så kan de by på litt scooterprat i sommervarmen.
- Vi er en ganske liten klubb, og er her bare for at folk skal vite at vi finnes, forteller Torleif Olsen:
- Rekrutteringen lider nok litt under at vi må dra helt til Sverige for å kunne kjøre aktivt. Men nå har vi en søknad inne hos kommunen, og håper vi kan begynne å jobbe med å få til en scooterløype her i kommunen snart, sier han.

Hvert år: På samme sted hvert eneste år kan man finne standen til Gildeskål snøscooterklubb. Fra venstre Torleif Olsen, Elin Myrvold og Kim Ove Lundbakk. Hvert år: På samme sted hvert eneste år kan man finne standen til Gildeskål snøscooterklubb. Fra venstre Torleif Olsen, Elin Myrvold og Kim Ove Lundbakk.

Konsert og fest

Havnedagan kunne også by på proff underholdning i løpet av dagen og kvelden. Arne Benoni og Ottar Big Hand Johansen spilte for de eldre på bo- og servicesenteret, før de entret scenen på kveldsfesten som oppvarming for selveste Zoo.

Les mer om:

Sport-og-kultur Arkiv