Barn og unge er ekstra sårbare i denne spesielle situasjonen vi er midt oppe i. Illustrasjon: pixabay

Hva med de mest sårbare?

Skrevet av Astrid Berbusmel
17.03.2020 19:00 - OPPDATERT 18.03.2020 12:02

En del barn og unger er ekstra sårbare – av ulike grunner.

Nå som skoler og barnehager holdes stengt, kan det være noen av disse som tilbringer mer tid sammen med voksne som ikke er trygge for dem. 

Ekstra tilbud
Vi tok en prat med leder i barnevernstjenesten i Meløy kommune, Bente Sundsfjord.
- Barneverntjenesten har fra 2019 hatt akutt barnevernvakt hvor henvendelser på ordinær dagtid har kommet til mottak og på ettermiddag/kveld og helger er det en egen telefon som brukes, sier hun.
- Det som er besluttet nå er at den som har vakt, er tilgjengelig på vakttelefon 911 09 806 hele døgnet. De barna som barneverntjenesten er bekymret for per i dag er meldt inn til oppvekst slik at de kan få ett tilbud på dagtid. Ellers så har vi lagt ut info på hjemmesiden til Meløy kommune hvor vi ber folk være ekstra oppmerksom og ta kontakt hvis det blir behov for det.


Alle kan bidra
Barn har gjerne en livlig fantasi og mange spørsmål. I denne spesielle tiden vi er inne i, er det ingen grunn til å tro annet enn at en del barn har mange tanker og spørsmål. Så får vi voksne prøve å svare så godt vi kan. Vi kan alle bidra med å ta en ekstra telefon til noen vi vet sitter alene, eller som har det vanskelig på andre måter. Ungene kan snakke sammen – slik de ofte gjør uansett – på sosiale medier, og gjerne inkludere de som vanligvis ikke er med på chatten. 

Mistenker du at et barn ikke har det bra? Lokal vakttelefon er 911 09 806. Alarmtelefonen til barnevernet er for deg som er utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt, eller om du er bekymret for en du kjenner. Denne er nå åpen hele døgnet alle dager i uken. Ring 116 111 så vil de hjelpe deg.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.