Grethe Anita Andersen i Meløy FrP. Foto: arkiv

Hvordan behandles næringslivet i vår kommune?


Interpellasjon til kommunestyret 30.3.2023:  

Siden 1982 har Robert Myrvang i Myrvang Maskin har hatt septiktømming i Meløy, Gildeskål og Rødøy kommuner. I 2022 mistet han anbudet i kommunene og 5 ansatte mistet jobbene sine.

I en årrekke har Myrvang maskin vært en solid aktør i bransjen og blant annet tilbydd septiktømming, spyling av avløp og betongpumping til befolkningen.

I starten av 2023 flyttet Myrvang driften sin til Mo i Rana og folk som har vært i kontakt med ham forteller at han også har avsluttet all betongkjøring i kommunene, noe som medfører at kommunen og næringslivet nå må få betong bil fra Bodø med de kostnader dette medfører.

Er det slik at service og kvalitet ikke spiller noen rolle? Er det slik vi tar vare på næringslivet i kommunene?

Det er vel ikke særlig miljøvennlig å få masse tungtransport fra Bodø, og ikke særlig lurt å sende alle pengene ut av kommunen. Det blir verken arbeidsplasser, skattepenger fra ansatte, skatteinngang fra industrien eller eiendomsskatt av en slik tankegang.

FrP er for konkurranse i markedet, men undres hvilke kriterier som er lagt til grunn i denne anbuds runden?

Kan Ordfører orientere om hva som har skjedd i denne saken?

Grethe Andersen, Meløy FrP

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.