Hyttefolket har forlatt Gildeskål

Skrevet av Hilde Kvammen
16.03.2020 19:10 - OPPDATERT 17.03.2020 19:01

Lørdag skrev kommunelege Laila Didriksen i Gildeskål et Facebook-innlegg der hun ba hyttefolk som ikke tilhører kommunen om å dra hjem.

- Nå er ikke tiden for å tilbringe karantenen sin med ludo, stearinlys og noe godt i glasset. Nå er IKKE tiden for å ta ferie på hytta i Gildeskål, skrev hun blant annet i innlegget. 

Gav effekt 
Søndag kom den nye forskriften fra regjeringen som forbyr folk å være på hytta i en annen kommune enn der de bor. Hensikten er at de kommunene som har mange hytter skal være i stand til å ta vare på sine egne innbyggere nå som koronaviruset er på fremmarsj i Norge. Det gav effekter. 
- Nå ser det ut til at de aller fleste hyttefolkene heldigvis har forlatt Gildeskål, sier Laila Didriksen til Kulingen når vi slår på tråden mandag ettermiddag.


Her kan du lese hele innlegget fra kommuneoverlegen i Gildeskål: 

Kjære hyttefolk!

En runde rundt i Gildeskål viser at det lyser lunt og trivelig fra vinduer i hytter, fritidshus og campingvogner. Jeg er ansvarlig for helsetjenesten her, og vanligvis så synes jeg det er en ære å ha ansvar for deres ve og vel når dere er her. Legevakten i Gildeskål håndterer hvert eneste år mange, mange av dere når akutt sykdom oppstår, og vi gjør det med glede.

Men nå er tiden annerledes. Dette er ikke tiden for å måke snø av hytta. Nå er ikke tiden for å tilbringe karantenen sin med ludo, stearinlys og noe godt i glasset. Nå er IKKE tiden for å ta ferie på hytta i Gildeskål. Selv om du kommer fra Bodø.
Erna Solberg kom i dag med en rimelig klar beskjed: hyttefolk, dra hjem! I samme setning ble sivilforsvaret nevnt for å banke på hyttedører.
La oss spare sivilforsvaret. Det burde virkelig ikke være nødvendig. Ta ansvar, reis hjem. Spar helsepersonell som allerede teller på knapper når det kommer til både menneskelige ressurser og smittevernutstyr.
Realiteten er at om du har reis på hytta for å tilbringe karantenen der og begynner å hoste så er du etter dagens regler gått over i isolasjon. Og da har du ikke lov å reise. Da har du ikke lov å gå ut av hytta heller. Da er du vårt ansvar, mitt ansvar. 
Jeg tar gjerne ansvar for deg i vanlige tider. Men la meg, og mine folk i helsevesenet i Gildeskål slippe å ta ansvar for deg fordi du ikke fulgte Ernas beskjed om å dra hjem. 
Vi har gode planer, vi har flinke folk, vi skal klare å ta vare på vår befolkning, men vi klarer ikke å ta vare på alle dere som nå sitter frivillig rundt i sine hytter. Vær ansvarlig, gjør som Erna sier, hjelp oss å hjelpe de som trenger det!

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.