Sjarmerte og imponerte: Tretten sangere fra første til tiende klasse struttet av sangglede og selvtillit under søndagens Disneyforestilling med Láhko voices på Ungdomshuset på Inndyr. Alle foto: Karolina Machowicz

I eventyrland

Skrevet av Heidi Meland
15.12.2016 18:00 - OPPDATERT 15.12.2016 19:00

Jeg er kjempeimponert! Det sier en rørt Kjell Andreassen etter søndagens Disneyforestilling med Láhko voices på Ungdomshuset på Inndyr.

- Jeg er jo litt inhabil, sier han med et smil, og viser til at sønnesønnen Anton er en av deltakerne.

Og det skal sies, bestemor- og bestefartettheten på ungdomshuset er også imponerende. Sammen med foreldre, søsken, naboer og venner myldrer de rundt og drikker kaffe, spiser kake og popkorn og skryter av koret.

På Inndyr har vi ikke hørt dem siden Sound og Music i april, men de har ikke ligget på latsida. disney-08To og et halvt år  Láhko Voices har etter hvert fått to år på baken, og har vært med på fantastiske opplevelser. Bare i år har de satt opp to egne forestillinger, Disney for tredje år på rad og Sound of Music i april.

De har deltatt på korkonkurranse i York og sunget i Lodeynoye Pole og i St. Petersburg. De har sunget på kongeparets hagefest i Bodø, ved åpninga av fordypningsrommet i Fleinvær og på julekonsert med Åge Steen Nilsen og Benedicte Adrian i Bodø. Og de har hatt julekonsert i Domen på Sandhornøy.

disney-09Fra seks til 15 De tretten sangerne fra første til tiende klasse strutter av sangglede og selvtillit, fra første nummer. Det er en sjarmerende versjon av «When you wish upon a star» fra Pinoccio.

Så går det slag i slag med hele 18 sanger fra den rikholdige katalogen av Disneyforestillinger. Ikke alt er like lett, langt ifra, men ungene er utrolig åpne og scenevante og gir seg ikke.

Numrene blir bundet sammen ved at sangerne vekselvis leser fra ei eventyrbok med de aktuelle fortellingene. Det blir litt mye blafring med sceneteppe og mikrofoner, men jo ledigere ungene er, jo greiere går det.

Vi koser oss med fine kostymer og tablåer og en flott bakgrunn med eventyrslott, lys og dekorasjoner som foreldrene har laget i fellesskap. disney-06Korforeldre med krutt Og korforeldrene, de er noe for seg selv. De har jobbet i lag med koret med forestillinga, med kostymer og scene, med kaffesalg, loddsalg, rigging og rydding.

- Dette er en fin måte å ha såkalt kvalitetstid med ungene, sier Kine Oldervik med to unger i koret.

- Her er vi i lag og kan motivere ungene til å lære seg å synge og danse og stå på en scene.
Det er foreldre som står bak scenen og administrerer kostymeskift og rekvisitter, og det er foreldre som sørger for mat til sultne sangere når det blir lange dager. disney-07Alle er solister I Láhko voices er alle solister, noen på hele sanger andre på deler. Det er utrolig flott å oppleve hvordan også de yngste og nybegynnerne får hver sine viktige stykker å framføre, og hvordan de blomstrer med ansvaret.

Hver enkelt fortjener omtale, men denne gangen kan det passe å nevne Malin som viste skikkelige divafakter i «Mamma vet best» fra Rapunzel og Anton som en lubben og sjarmerende snømann Olaf fra Frozen.

- Det ble mange personlige seire i løpet av helga, sier dirigent og primus motor Anna Jelstad. disney-02Anna er sjefen Bak- og foran - Láhko voices står som vanlig dirigent Anna Jelstad. Hennes pågangsmot, kreativitet, tålmodighet, humør, musikalitet og faste hånd sørger for at koret leverer. Det er fantastisk å se hvordan hun kan sette mot i en litt usikker solist.

Kanskje blir starten litt skeiv og sur, eller det glipper på et høyt parti. Men Anna synger, vinker og støtter solisten videre, og også publikum kan følge med på prosessen fra den sjenerte og famlende starten til en bramfri, stolt og høylytt avslutning og sorti.

- Stilig!
Noen blir stjerner, andre blir stødig. Alle vokser. disney-04disney-03Sceneinstruksjon Nytt av året er hjelp fra sceneinstruktør i Salten, Anders Alterskjær.
- Han har hjulpet oss med å lage drama og ikke bare sang, forteller Anna.

Regien var ferdig før instruktøren kom inn, og med hjelp fra Anders er forestillinga blitt renere og klarere, og deltakerne har lært å ha mer kontakt med hverandre og publikum, og ikke bare med dirigenten.

Koret inviterer nye sangere etter nyttår, og ønsker alle som vil videreutvikle seg innen musikk og sang til å melde sin interesse. Prøvesang blir det 17. januar. disney-05

Les mer om:

Sport-og-kultur