- Søndag er det futsal som gjelder i hallen i Glomfjord, forteller leder i FC Hulløy, Arne SkoglundFoto: arkiv

I dag arrangeres vinterserien i futsal for første gang i Glomfjord

Det arrangeres offisiell vinterserie (Nordland Fotballkrets) i futsal (innendørsfotball) i Glomfjord søndag 27. november. Det er første gang turneringen arrangeres i Glomfjord i Meløy.


Meløy FK og FC Hulløy G16 spiller kamper på søndag i hallen.

Det er gratis inngang og åpen kafé/kiosk med mat og drikke. Kampene går fra klokka 12 00-17. 00 og arrangøren lover god underholdning. 

-Boom i Nordland

Normalt har futsalkamper vært spilt i Bodø.  

Men Norges Fotballforbund satser nå mer på futsal, og ønsker at alle barn og unge i Norge også skal spille Futsal. Ikke bare de voksne.

Til denne «kamphelgen» i Glomfjord stiller MFK og Hulløy med to G16 lag hver. I tillegg blir det to treningskamper også i futsal mellom Glomfjord IL G13/14 og FC Hulløy G14 i mellom G16 kampene. Arne Skoglund er leder for FC Hulløy.

- Jeg vil anbefale folk å komme å se på. Futsal er fartsfylt og underholdende å se på.  Det er en idrett hvor det går fort i svingene på liten bane, forteller Skoglund til Kulingen. 

Futsal er en idrett som er stor mange steder i verden. De siste åra har det også vært en futsal-boom i Nordland.
-Under korona var det 300 deltakere i seriespill, men vi har nå passert 1000 aktive spillere i Nordland fotballkrets. Så dette er en idrett som er på fremmarsj. Mange ser nå at futsal er god læring-også for aktive fotballspillere, forteller Skoglund. 

Det skal være flere kamphelger etter nytt år, og da er det flere andre klubber fra Bodø og distriktene som også blir med. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.