Krafttak mot kreft går digitalt istedet for med bøssebærere. Illustrasjon: kreftforeningen

Innsamlingsaksjon går digitalt

Skrevet av Astrid Berbusmel
12.03.2020 11:52 - OPPDATERT 13.03.2020 09:48

Kreftforeningen erstatter bøssebærere med digital innsamling på grunn av koronaviruset.

For å bidra til å minimere spredning av koronaviruset og for å beskytte sårbare grupper, holder Kreftforeningen tilbake sine bøssebærere og gjør innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft heldigital.

Den årlige innsamlingen foregår fra 7.–15. mars. Her i våre kommuner skulle russekullet ved Meløy videregående skole gå på sine hjemsteder og banke på dører. Dette blir det altså ikke noe av. Over hele landet skulle 20 000 bøssebærere ha gått fra dør til dør for å samle inn penger til forskning på kreftformer få overlever. Nå tar Kreftforeningen nødvendige grep.

- Vi vil gjøre det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset, ikke minst med tanke på sårbare grupper. Dette er en del av vårt samfunnsansvar. Derfor gjennomfører vi ikke fysiske aksjoner fra dør til dør eller på offentlige steder, men fortsetter med full styrke i våre digitale kanaler, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Målet er fortsatt å samle inn 45 millioner kroner gjennom Krafttak mot kreft.

- Det er stort engasjement for kreftsaken i befolkningen. Vi håper folk vil vise like stor giverglede gjennom Vipps og våre nettsider i stedet, sier Ryel.

Så da er vipps og bank måten å gi på i dette årets Krafttak mot kreft.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.