-Mitt spørsmål er om ordføreren er enig i uttalelsen fra kommunalsjefen? skriver Arild Kjerpeseth i AP. Foto: arkiv

Interpellasjon til kommunestyret - Er ordfører enig i uttalelsen fra kommunalsjef?

Kulingen hadde 2. november en artikkel om en ansatt som fikk kritikk av kommunedirektøren for å etterlyse et svar på tiltak for et bedre inneklima på det gamle rådhuset.


I den forbindelse uttalte kommunalsjef for Kommunikasjon, digitalisering og fellestjenester i Meløy kommune seg, her sitert fra Kulingen:

«I over 23 sider i lokalavisa Kulingen har det blitt framsatt påstander om fryktkultur, dårlig arbeidsmiljø, uriktig fremstilling av kommunens økonomiske situasjon, et tillitsvalgapparat på randen av å bryte sammen, og en kommune som er på vei til et sammenbrudd, for å nevne noen. Dette er alvorlige påstander. Bak de fleste står anonyme kilder. I tillegg har enkeltpersoner stått frem med kritikk av ansatte både i og utenfor rådhuset. 

Slettan Olsen skriver at kommunen ikke kan kommentere personalsaker.­­
 -Som arbeidsgiver har vi ikke anledning til å kommentere personalsaker. Dermed kan vi ikke kommentere påstander som rettes mot arbeidsgiver i media. Vi vil heller ikke i det videre kommentere personalsaker eller andre påstander som formidles via Kulingen i denne artikkelserien. Det er ikke slik vi jobber. Meløy kommune skal i gang med en arbeidsmiljøkartlegging. Denne vil være faktabasert og gi oss viktige styringssignaler hvis det skulle avdekkes behov for tiltak. Vi ber nå om ro til å gjøre denne jobben. Dette av hensyn til våre ansatte. Samtidig ber vi Kulingen vurdere balansen, massiviteten og det presseetiske i redaksjonens journalistiske arbeid, skriver Slettan i en e-post.»

Mitt spørsmål er om ordføreren er enig i uttalelsen fra kommunalsjefen?

Arild Kjerpeseth, AP

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.