Helgeland Smolt begynner byggingen av nytt smoltanlegg til over én milliard kroner i høst Foto: Helgeland Smolt AS

Investerer over én milliard i Kilvika –⁠ nå arrangeres det infomøte

Planlagt byggestart for det nye smoltanlegget i Kilvika er satt til månedsskifte august/september og skal foregå frem til våren 2026. 17. august avholdes det informasjonsmøte for befolkningen og interessenter.


- Vi arrangerer allerede årlige informasjonsmøter på våre eksisterende anlegg. Det gjør vi av to grunner: det er viktig for oss å ha et godt forhold til lokalbefolkninger og interessenter der vi er etablert, og det er et av kravene i standardene vi er sertifiserte etter, innleder kvalitetsleder Marianne Johansen. 

Sikrer god dialog
Møtet arrangeres på Myrvoll Kulturgård klokka 18:00 – 20:00. Under møtet vil det bli gitt generell informasjon om Helgeland Smolt AS, byggeprosess og informasjon om Kilvik næringsområde. 
- Fra Helgeland Smolt er det daglig leder Tor-Arne Gransjøen og jeg som skal ha regi. Fra Meløy Kommune kommer ordfører Sigurd Stormo og Anne Marit Stork som er leder for plan, utvikling og næring, forteller Marianne. 
- Vi har bare positive erfaringer med slike møter og vi syns det er en fin måte å sikre god dialog. Når vi nå går i gang med et så omfattende prosjekt som Kilvik, er det helt naturlig for oss at vi sikrer god dialog fra første stund.

Gir gode forutsetninger
Milliard-investeringen er av stor betydning for Helgeland Smolt. Anlegget etableres med stort fokus på fiskehelse og biosikkerhet, og med mål om å produsere Norges friskeste fisk. 
- For å nå målene våre må vi øke kapasiteten, da det begynner å bli trangt om plassen i våre eksisterende anlegg. Fleksibiliteten det nye anlegget gir oss vil gi bedre vilkår for all fisk vi produserer. En frisk og robust smolt i våre anlegg gir de beste forutsetninger for videre tilvekst på sjø, forklarer hun. 
Anlegget i Kilvik blir inndelt i 12 adskilte RAS-systemer (resirkulerende akvakultursystem) med høyt fokus på fiskehelse og biosikkerhet og har en kapasitet til å produsere 10 millioner smolt á 600g.
- I tillegg har våre kunder behov for mer smolt, et behov vi selvfølgelig ønsker å etterkomme og dermed må som sagt kapasiteten økes.

 

- For å nå målene våre må vi øke kapasiteten, da det begynner å bli trangt om plassen i våre eksisterende anlegg. 
Marianne Johansen

 

Viktig etablering
Bygging av smoltanlegg i Kilvika er også viktig for regionen og kommunen – det fører til 20 nye arbeidsplasser, og får store, viktige ringvirkninger for lokalt næringsliv.
- Vi er utrolig glad og stolt over at vi igangsetter bygginga i Kilvika. For å kunne utvikle både oss som bedrift, få enda bedre fisk, og samtidig være en viktig samfunnsaktør i Salten og på Helgeland, er det helt vesentlig å få igangsatt dette prosjektet. Vi er glade for at eierne våre lar oss satse, og vi er utrolig stolte over hva vi skaper som selskap, sa Tor-Arne Gransjøen, daglig leder i Helgeland Smolt, i en pressemelding.

(T.v.) Daglig leder, Tor-Arne Gransjøen og (T.h.) kvalitetsleder Marianne Johansen hos Helgeland Smolt. Foto: Rune Meosli/Arkiv

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.