Iris inviterer folk til å ta med drikkekartonger til åpen dag. Foto: Iris Salten

Inviterer til åpen dag på miljøtorget

Iris arrangerer åpen dag på Miljøtorg Reipå 21. september i forbindelse med Gjenbruksuka.


Gjenbruksglede
Skulptør og bildekunstner Valter Eriksen skal ha gjenbruksverksted på miljøtorget for å vise at det er mulig å være kreativ med materialer som ofte blir sett på som søppel.
-Målet med åpen dag er å skape glede og engasjement for bærekraft og gjenbruk i hele Salten, sier trainee i utviklingsavdelingen til Iris Salten Ådne Bach Moholt.
Det skal være en Iris-bil på arrangementet som barn kan få sitte i og en sjåfør vil vise hvordan bilen fungerer. I tillegg skal Tonje Unstad spille konsert for barna.
-Det er vi veldig fornøyd med, og vi tror det kan skape ei skikkelig fin stemning for alle som møter opp, forteller Moholt.

Lotteri
I samarbeid med Grønt Punkt arrangerer Iris returkartonglotteri, hvor folk kan ta med seg drikkekartonger de har skrevet navn og telefonnummer på til miljøtorget og være med i trekningen av pengepremier.
-Returkartonglotteriet er noe som vi til vanlig trekker ut gjennom hele året og rapporterer til Grønt Punkt, og det er litt gøy å kunne gjøre en veldig lokal variant av dette, sier traineen.
Iris har tidligere hatt åpen dag på Vikan avfallsanlegg, og arrangerer nå åpen dag på fire av sine miljøtorg.
-Alt i alt tenker vi at det vil være to fine timer hvor vi forhåpentligvis kan inspirere litt til å ta vare på det man har, eller skape noe nytt av noe som ellers hadde blitt kastet, sier Moholt.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.