Her fra fjorårets konsert. F.v Håvard Lund og Harald Georg Olsen. Foto: arkiv.

Inviterer til utekonsert onsdag kveld

Skrevet av Hilde Kvammen
05.08.2020 09:50 - OPPDATERT 06.08.2020 14:08

Den samfunnsengasjerte artisten Marthe Valle er blant artistene som står på scenen under kveldens utekonsert ved Blix-bautaen på Sandhornøy.

For 5. året på rad har musiker Håvard Lund ansvaret for den årlige utekonserten som er et samarbeid mellom kommunen og Gildeskål turlag. 

Mange talenter  


Konserten feirer 5 års-jubileum i år, og Håvard har tatt med seg så mange av forrige års utøvere som mulig. Marthe Valle er godt kjent som en samfunnsengasjert artist. Valle er en norsk sanger og låtskriver, født og oppvokst i Harstad og bosatt i Bergen. Marthe Valle har som artist vunnet Spellemannprisen, gitt ut syv plater og turnert i Norge siden 2004. I tillegg vil Valeria Lillebjerka, Harald Georg Olsen og Håkon Mjåset Johansen, som alle har vært med tidligere opptre.  

Flere lokale navn 


Valeria Lillebjerka synger og spiller bandoneon, et lite trekkspill kjent fra argentinsk tango. Hun er en mangefasettert artist som har vært solist med symfoniorkestre og mindre ensembler. Sanger og gitarist Harald Georg Olsen fra Gildeskål slapp sin første EP nå i vår. Håkon Mjåset Johansen er jazztrommeslager, og har samarbeidet med store navn som Chick Corea og Jan Garbarek. Talentet Isabel Mjelde Karlsen fra Nord-Arnøy blir også med, sammen med en overraskelse. 

Inntekter til tursti 


Tidligere har konserten blitt arrangert på Sundsfjordhotellet, Kobben og Farnheia. Musikerne Håvard Lund og Harald Georg Olsen trakk mye folk til topps på Høgfjellknubben i Gildeskål, der konserten ble arrangert i fjor. I år avholdes konserten onsdag 5. august klokken 18.30 til 20. 00 ved Blixbautaen på Våg. Våg grunneierlag har jobbet i flere år for å få opparbeidet den nye Blix-stien. Deler av den er nå ferdig, og har blitt en godt besøkt tursti på øya. Inntektene av konserten vil gå til arbeidet med Blix-stien. Maks antall publikummere vil etter gjeldende smittevernregler være 200.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.