Vi fortsetter å jobbe på for å løse problemet for de husstandene som fremdeles er uten strøm, sier Børge Selstad i Meløy Energi. Foto: Ny Næring AS.

Jobber på spreng for å løse strømkrisen

Skrevet av Hilde Kvammen
07.11.2019 10:55 - OPPDATERT 07.11.2019 13:02

Flere steder i Meløy mangler fremdeles strøm etter at det brøt ut brann i en kabelmast i Neverdal onsdag morgen.

Klokken 09. 00 i går morges rykket politi og brannvesen ut til stedet. Klokken 09.04 melder politiet at brannen slukket seg selv etter at strømmen kuttet. 

Mange fremdeles uten strøm 
Meløy Energi startet straks arbeidet med å utbedre skadene. Nå har de fleste bygdene i Meløy fått strømmen tilbake. Unntaket er Grønøy, Åmøy, Reipå, Støtt, Eidbukt, Sandå, Selstad og et lite område i Spildra. Børge Selstad i Meløy Energi forteller at de har hatt alle operative styrker ute i natt.  
- Jeg er veldig stolt av mannskapet vårt som har vært ute hele natten for å rette opp feilen. De fleste har heldigvis fått strømmen tilbake nå. Vi fortsetter å jobbe for fullt helt til alle husstander har fått strømmen igjen, forteller han til Kulingen. 

Fant ukjente feil  
Han forteller at det er flere grunner til at arbeidet har tatt så lang tid. Etter reparasjon av en feil i nettet, dukket det opp en ny, ukjent feil i nettet i Nordbygda i går formiddag. Samtidig ble det også oppdaget feil mellom Engavågen og Grønøy. I går ettermiddag ved 15-tiden skrev Meløy Energi at de håpet alle skulle få strømmen tilbake i løpet av ettermiddagen, eventuelt tidlig kveld. Men flere områder er fremdeles uten strøm. 

Håper på løsning i løpet av dagen 
Klokken 23. 19 onsdag kveld falt strømmen ut på nytt i hele Meløy unntatt Glomfjord. Klokken 01. 45 fikk følgende områder strømmen tilbake: Ørnes, Neverdal, Selstad, Glomfjord, Halsa, Ågskardet, Engavågen, Bolga, Meløy og Mesøy. 
- Nå fortsetter vi å jobbe på spreng utover formiddagen. Vi håper å ha arbeidet ferdig innen i dag klokken 16, sier Selstad. Grunnet strømstans og kaldt vær har kommunen besluttet å stenge Reipå skole, Reipå barnehage, Ørnes skole, Meløy videregående skole avdeling Ørnes, Spildra skole og Spildra barnehage i dag.  

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.