Joddski slipper albumet "Glasshuset" senere denne måneden.

Joddski slipper nytt album: – Den ultimate 40-årskrisa!

Skrevet av Pressemelding
12.03.2019 13:57 - OPPDATERT 13.03.2019 11:00

"Glasshuset" kommer ut 15. mars.

I fjor begynte sagaen om «Glasshuset», Joddskis første album spilt inn hjemme i Bodø. På legendens 41-årsdag 15. mars, slippes endelig hele platen.

Albumet er produsert av Salvador Sanchez, som flyttet til Bodø på grunn av kjærligheten. Sammen har de to tilårskomne pionérene skrudd sammen det Joddski kaller «den ultimate 40-årskrisa» på plate. Dette har de gjort i studioet Hønsehuset, hvor Joddski gjorde noen av sine første innspillinger for snart 25 år siden.

På «Glasshuset» har duoen i stor grad basert seg på samples fra Bodø-rockens historie, uten at det høres lokalt ut. Terje Nilsen, Halvdan, Cobra, June Korneliussen og mange flere veves inn i Salvadors detaljrike produksjoner, og komplimenteres av familien: Broren til Jørgen på gitar, faren til Salvador på perkusjon. Snakk om å komme hjem!

Tungtvann-veteranen har ikke ligget på latisden siste året. Bokutgivelse med påfølgende bokbadturne, samarbeid med old school-legender som Sugarhill Gang og Melle Mel er bare toppen av isfjellet. 

Prosjektet ble satt igang med den Halvdan Sivertsen-samplende «Gata», etterfulgt av svisken «Dumsnill» sammen med Bodø-rapper/NMG-Huset-medlem Mats Dawg. Videoen til låta viste en ny side av legenden, mysende inn i sola, mens blomstene dalte ned omkring ham. 

Etter det fikk vi den selvironiske «Hedersmann» med Ronnie Dread, den mer alvorstunge «Klagesang»; som var en hyllest til avdøde Magnus Bein, der Joddski var med å sette fokus på mental helse og forebygging av selvmord blant unge. Singelen «Gutta Boys», kom med det som må være 2018s morsomste animasjonsvideo og den nyeste låten ut, Mañana hadde med en annen norsk raplegende El Axel på det han omtalte som sitt siste vers noen sinne.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.