Dirigent Ronald Fagerli hadde mange roller under årets En annerledes jul i Glomfjord, og deltok også med sang. Her fremfører han «Jomfrutur» sammen med Jon Sølve Langen. Alle foto. Hilde Kvammen

Julekonsert med bravur

Skrevet av Hilde Kvammen
11.12.2018 20:00 - OPPDATERT 11.12.2018 21:00

For sekstende gang gikk En Anderledes jul av stabelen i helga. Det ble en oppvisning i lokale musikk-krefter av de sjeldne.

Hovedsolist Bente M. Sørgård gav konserten den lille x-faktoren som trengtes for å gjøre konserten virkelig spesiell. Dirigent Ronald Fagerli hadde også mye å henge fingrene i under helgens konsert, både som dirigent og sanger på flere av sangene. Noe av det som var annerledes i år var også at Ronald selv har arrangert flere av låtene til konserten.

Solist Marlene Bergli t. h. fremførte en nydelig versjon av låta «Stjerneskudd. Kveldens korister: Thea Beathe Nygård Marken, Sunniva Aasen Pettersen, Anna Tostrup Kristensen, Margit Steinbakk Jensen og Adele Marken.

Hovedsolist Bente Sørgård briljerte på scenen under dagens konsert.

Ungdommen imponerte Glomfjord Hornmusikkforening satte stemningen allerede i åpningsnummeret Santa`s Journey. Deretter fortsatte det slag i slag. Solist Jon Sølve Langen fulgte opp med en nydelig og silkemyk fremførelse av den skotske nasjonalhymnen «Auld Lang Syne». De tre unge solistene Jon Sølve, Jørgen Øvrebø og Marlene Bergli imponerte i det hele tatt stort under lørdagens konsert. Et av høydepunktene var da Marlene Bergli fremførte Dum Dumboys «Stjernesludd» sammen med en gruppe korister fra Glomfjord ungdomskor.

Unge Jørgen Øvrebø fremførte klassikeren «Have Yourself a Merry Little Christmas.»

Bra lyd og lys Konferansier Jan Børre Ingolfsen så ut til å stortrives på scenen og knyttet det hele sammen med lun humor underveis. Tidligere har Glomfjord Hornmusikk leid inn ekspertise utenfor Meløy for å arrangere sanger for korps og kor. Denne gangen var det dirigenten selv- Ronald Fagerli, som arrangerte flere av sangene. Ronald har arrangert musikk for korps tidligere, men ikke i så stor skala som dette og aldri arrangementer for sang. I fjor var det også en del trøbbel med lyden under konserten, noe som var tydelig rettet opp i til i år. Lysshowet var det heller ingenting å si på.

Glomfjord Hornmusikk og dirigent Ronald Fagerli fremførte mange låter som Ronald selv har arrangert.

Sterk hovedsolist Hovedsolist Bente M. Sørgård formelig glitret på scenen. Ikke bare vokalmessig, men med en sterk scenetilværelse brakte hun konserten til nye høyder opptil flere ganger. Etter flere rolige låter blåste hun nytt liv i konserten med Mariah Carey låta «Christmas», som for øvrig var arrangert i en mer fartsfylt versjon for anledningen av dirigent Ronald selv. Sunget på Bentes soulaktige vis, ble det en nydelig fremførelse full av trøkk og liv. Et annet høydepunkt med Bente var da hun fremførte Joni Mitchell- låta «River.» Som konferansier Jan Børre sa, skulle vi nå få servert sviskene til ribba. Det viste seg å stemme. Her var det bare å lene seg godt tilbake i godstolen og nyte det vi fikk servert.

Glomfjord Skolekorps spilte også sammen med hornmusikken på to av sangene.

Skapte julestemning Glomfjord Skolekorps fikk også opptre sammen med Hornmusikken på to av sangene. Et av de de beste numrene fra hornmusikkens side var fremførelsen av «Ved Nesland Kyrkje,» der solist på altsax Gry Tove Uhrenfeldt, fikk anledningen til å vise seg frem på scenen med nydelig spill. Siste låt ut var O Holy Night fremført av koret, korpset og solist Marlene Bergli. Da stod julestemninga i taket i Glomfjord kulturhus.