Didrik Solhaug (6) åpner konserten sammen med Halsa Hornmusikk.

Julestemning skapes av musikk

Når korps, sang, band og kirkeorgel forenes om å lage julestemning blir det vakkert. Konserten til Halsa Hornmusikk var akkurat slik vi forventet – lun og stemningsfull.


En ung sjarmør åpner det hele med «Nå tennes tusen julelys». 6-årige Didrik Solhaug akkompagnert av korpset gir oss en god forsmak på fortsettelsen.

Dirigent Svein-Bjarne Mindrum og Halsa Hornmusikk med venner imponerer i Halsa kirke.

Korpset imponerer Halsa Hornmusikk teller 15 musikere denne kvelden. Det er et helt perfekt antall, de spiller akkurat så fint og harmonisk som det passer seg i ei kirke. På «Vise ved vintersolkverv» beviser de hvor gode de er på harmonier. Dette
skulle Hekla Stålstrenga ha hørt!

Kristin Solhaug synger «Pie Jesu».

Majestetiske «The first Noel» sitter som et skudd, så også «Vivaldis Vinter». På «Selmas Sang» briljerer de og veksler flott mellom styrkegradene. Vi liker veldig godt det kule arrangementet på «Mary’s Boychild». God fylde i grovmessing får vi på «Vitae Lux». Det som imponerer oss aller mest er samarbeidet med de dyktige sangerne Marit Øvrebø, Solveig Torset og Kristin Solhaug på «Å kom nå med lovsang», arrangert av Oliver Engstad. Konsertens høydepunkt!

Solveig Torset

Marit Øvrebø imponerer med sjel og innlevelse.

Dyktige venner Marit Øvrebø synger nydelig norsk tekst på Dance with a Stranger sin «Lang desember natt». Hennes innlevelse, sjel og ro berører oss. Elias Skogli imponerer med sin versjon av «Stjernesludd», sammen med bandet. Så får vi Eivind Mikalsen og Oliver Engstad sammen på «I en natt». Et nydelig samspill mellom gitar og keyboard. Kristin Solhaug akkompagneres på gitar og kirkeorgel på «Pie Jesu». Sammen med koristene Marit og Solveig Torset, samt vakkert kornettspill av Monica Farsund Nilsen blir dette veldig stemningsfullt. Solveig Torset har en ung, men moden stemme og fremfører «Mary’s story» på vakkert vis. Eivind Mikalsen synger den mektige «Eg veit i Himmelrik ei borg» hvor Oliver løfter sangen til fine høyder med kirkeorgelet.

En fin balanse Underveis deler konferansierene Kristin Stavnes og Beathe-Iren Tømmerberg julefortellingen «Juletreet fra Havet» av Regine Normann med oss. Ei fin fortelling fra værharde Nord-Norge. Det får oss til å ønske å høre mer, og blir et fint supplement til vakker julemusikk. Halsa Hornmusikk lykkes også i år med sin oppskrift på julestemning. Vi går fra konserten og inn i adventstiden med en fin følelse. Og selv om julesnøen mangler, får en og en halv fullsatt kirke det de kommer for.

Les mer om:

Sport-og-kultur