Alt ligger til rette for en fin tradisjonell Olsokfeiring ved kirkestedet i Gildeskål på mandag. Bildet er fra arrangementet i 2017. Foto: Rolf Hessvik

Olsok med kafé, Gud og konserter

Skrevet av Rune Meosli
26.07.2019 12:00 - OPPDATERT 28.07.2019 08:02

Det ligger an til en flott Olsokfeiring med et rikholdig program, ved Gildeskål kirkested på mandag 29. juli.

Mens fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av dårlig vær, ser årets værmelding betydelig bedre ut. Yr melder temperatur over 20 grader fra skyfri himmel, og dermed blir det flotte forhold for uteaktiviteter, omvisninger, rømmegrøt, konsert og foredrag.

Allerede kl. 11 åpner sommerbutikken, som er et samvirke av lokale produsenter, og fra da er det også mulig å få omvisninger i gammelkirka. Selve Olsok-feiringen begynner med konsert av Sophie Kvam kl 13.30, før det blir kafé med rømmegrøt og kaker, etterfulgt av et foredrag om Elias Blix med den kryptiske tittelen «En kjedeligere mann har vel aldri satt sine ben i denne sal». Et foredrag som har fokus på de mer ukjente sidene av bygdas store sønn. Foredraget startet kl. 15, og like etter vil Anna Jelstad og Øystein Fjellberg holde orgelkonsert i Gammelkirka.

Arrangementet avsluttes med en Olsokmesse med middelalderpreg i Gammelkirka kl. 17.30, før det blir båltenning i fjæra med mulighet for grilling for de som deltar.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.