Kommunedirektør Arne Johansen har nå gått ut til alle lederne i organisasjonen med beskjed om å strengt vurdere nødvendige innkjøp, innleie av vikarer og ekstrapersonell. Foto: Ingunn Dahle

- Kassen er tom, bokstavelig talt!

Formannskap, enhetsledere og tillitsvalgte er orientert av kommunedirektør Arne Johansen: - Vi har en kassakreditt på 30 millioner som vi nå er nødt til å ta i bruk for å betale lønn og faktura.


- Vi står i en krevende situasjon i høst og har likviditetsutfordringer, forteller kommunedirektøren til Kulingen. 

Selv om august er en spesiell måned hvor det ikke overføres rammetilskudd fra staten, understreker Johansen at den økonomiske situasjonen må tas på alvor. 
- Det er viktig å synliggjøre alvoret, nå er det ikke penger igjen på konto!

- Å bruke kassakreditt er kostbart, men nå er det nødvendig. Vi må sammen med politikerne også vurdere om vi er nødt til å gå til det skritt å øke rammen. 
Kommunedirektøren har nå gått ut til alle lederne i organisasjonen med beskjed om å strengt vurdere nødvendige innkjøp. Innleie av vikarer og ekstrapersonell skal også tenkes nøye gjennom.

- Er det enkelte som nå bør være bekymret i forhold til bemanning, for eksempel på sykehjem og skoler, hjemmesykepleien? 
- Vi skal fremdeles levere alle lovpålagte tjenester, lederne har fremdeles et handlingsrom. 

- Vi styrer i 2023 mot et underskudd på 60 millioner. Dette er ikke bærekraftig. Vi har nå et felles ansvar for å prioritere og ta grep, det er ikke mulig å si ja til alt. Meløy ligger i dag 35 prosent under målet om bærekraft, så vi må finne nye løsninger, fastslår kommunedirektøren. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.