Ordfører Sigurd Stormo kommer med en hilsen til alle meløyfjerdinger. Foto: Astrid Berbusmel

- Kjære Meløyfjerdinger!

Skrevet av Astrid Berbusmel
13.03.2020 14:30 - OPPDATERT 13.03.2020 17:08

KORONARVIRUS COVID-19: Pressemelding fra ordfører Sigurd Stormo:

Vi har de siste ukene og frem til nå gått gjennom mange faser med planlegging og forberedelse på det vi lenge har vist ville komme. Når alvoret nå står fremfor oss og det nå er blitt helt nødvendig å treffe store tiltak, må jeg si at jeg er imponert over den velviljen, forståelse og dugnadsånden som vi har opplevd. Innbyggere, foreninger og bedrifter tar grep og treffer tiltak som vil være med på å begrense viruset. Det gjør at jeg er trygg på at vi som lokalsamfunn og kommune gjør det vi kan for å møte denne alvorlige situasjonen.

Vi skal ta vare på hverandre, men det betyr også at vi må ta vare på oss selv slik at vi kan hjelpe andre. Å beskytte seg selv er faktisk helt avgjørende for at flest mulig i vårt samfunn kan bidra til de som trenger det mest. Tiden fremover vil handle om prioriteringer, hvor alt vi gjør er for å beskytte og hjelpe de svakeste og utsatte gruppene i vårt lokalsamfunn.

Målet med å stenge ned deler av samfunnet og bare drive de mest nødvendige tjenestene, er jo opplagt for å stoppe viruset, og ivareta kritiske samfunnsoppgaver som helse, redning og beredskap. Allikevel betyr det ikke at vi må isolere oss i egne hjem. Det er viktig å fortsatt benytte de mulighetene vi har til å gå tur, eller ta med barna ut for å leke. Vi har flotte uteområder og natur som kan brukes til å lade batteriene og få påfylling av energi. Det trenger vi for å være forberedt.

Det foregår nå en stor informasjonsflyt gjennom nasjonale og lokale medier, og for noen kan det være vanskelig å sortere all informasjon. Spesielt i en situasjon hvor man er bekymret for sin egen og sine kjæres helse. Du kan være trygg på at informasjonen du finner på våre nettsider er oppdatert og i tråd med nasjonale føringer, men er du usikker ikke vær redd for å ta kontakt med oss. Vi har selvsagt i denne situasjonen etablert kriseledelse og beredskap for å være best mulig forberedt.

Ta vare på hverandre i tiden som kommer, det er kun i fellesskap at vi løser de utfordringene som står fremfor oss. Det er lov å være bekymret og redd, men ikke la tungsinnet ta overhånd. Det er lov å se positivt på livet, selv i vanskelige tider.

Hilsen ordfører Sigurd Stormo

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.