Programansvarlig Helge Seim kan mandag 20.juli ønske folk velkommen til Ørnes Handelssted. Foto: Eirik Holdal

Klar for en spesiell sesong

Skrevet av Eirik Holdal
20.07.2020 09:00 - OPPDATERT 20.07.2020 15:31

Årets sommersesong ved Ørnes Handelssted kommer til å være kortere enn tidligere år grunnet koronapandemien.

Programansvarlig Helge Seim kan mandag 20.juli ønske velkommen til uteservering og private omvisninger på Ørnes Handelssted.

Tre uker lang sesong
Sommersesongen i år blir 5 uker kortere enn fjorårets sesong. Dette er gjort i samråd med Nordlandsmuseet.
-          Årets sesong er naturligvis preget av situasjonen verden er i. Vi har ikke sett på det som hensiktsmessig å ha byggene åpen for fri ferdsel, sier Helge

Hovedhuset kommer til å være stengt grunnet oppussing. Omvisning på bakeriet og Meløy Bygdemuseum er mulig etter avtale.
-          Om du vil ha omvisning, så er det mulig mellom klokken 08 og 11 de tre neste ukene, om du tar kontakt. På bakeriet blir det en utstilling om Muskedunder, sier Helge.

Årets sommerkafe blir kun å finne sted utendørs i år. Kafeen blir å være åpen i perioden 20.juli til 7.august. Åpningstidene er mandag til fredag fra 11 til 15.
-          Vi har valgt å kun ha utekafe i år. Det blir vanskelig å holde oversikt om alle følger 1-metersregelen innendørs, understreker Helge.

Arrangementer
Helge Seim forteller at planene for sesongen var ti arrangementer, men de fleste av disse har blitt utsatt eller avlyst. Men det blir fremdeles aktiviteter i sommer.
-          Det blir blant annet utekonsert med Jøran Brevik onsdag den 22.juli, og uken etter vil Kamilla Mathisen fortelle om sjøvetta og andre underjordiske skapninger, forteller Seim.

For første gang siden 2011 blir det ingen sommerverter på Ørnes Handelssted, og Helge er den eneste ansatte.
-          Ettersom byggene er stengt for fri ferdsel er det ikke behov for sesonghjelp her i sommer, understreker Seim.

Ser lyst på fremtiden
Selv om årets sesong blir noe redusert, så har Seim troen på fremtiden til museet.
-          Hvordan årets sesong blir nok veldig vær avhengig, men vi har allerede lagt planer for høsten. Ettersom vi er rettet mye mot skoleverket er jeg på ingen måte bekymret for fremtiden til Ørnes Handelssted, sier Seim.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.