-Fire av kontorene er allerede utleid, og det er stor interesse både på kontor og møterom, forteller Thomas.
Møteplass og knutepunkt
- Målet med å etablere kontorfellesskap og møtelokaler er å skape en attraktiv møteplass for næringsdrivende og gründere, der jeg og flere kan samles til en arbeidsplass hvor vi kan jobbe i et kreativt og sosialt fellesskap, med ting vi brenner for. KontorKlynga skal huse et møterom, syv faste kontorplasser i tillegg til drop-in kontorplasser i åpent landskap. Thomas forteller at han også planlegger en lounge hvor leietakere kan nyte en god kopp kaffe. KontorKlynga blir liggende i et område der kommunen ønsker å skape ny aktivitet midt i hjertet av kystbyen Ørnes, tett på hurtigbåt, ferge, buss og hotell. -Det eksisterer ikke et tilsvarende tilbud når det kommer til muligheter for co-working i kommunen i dag, og rapportene fra mine sambygdinger er at det også er vanskelig å finne møtelokaler.

-iMeløy AS ønsker å legge til rette for gründere som får veiledning og støtte gjennom kommunens næringsutvikling, og vi er allerede i dialog med Meløy kommune om hvordan vi sammen kan skape gode tilbud til gründere og oppstartere, sier Thomas. Stine Estensen ved Meløy kommunes avdeling for næringsutvikling forteller at dialogen om et samarbeid er i gang, og kommunen har gått inn med oppstarts-investering på 100 000 kroner for å få selskapet opp og stå. -Det handler om å få til et godt miljø og en god møteplass, og det er jo en del av den strategiske planen til kommunen. Det kan være mange som har godt av å ha et slikt tilbud. Også med tanke på rekruttering og bolyst. Vi er veldig glade for at Thomas fant ut at han skal starte Kontorklynga, sier Estensen.
-Dette er jo et tilbud jeg håper mange i kommunen både ser verdien i og også ønsker å benytte seg av. I tillegg til at Meløy kommune har gått inn med en oppstarts-investering, har Thomas vært ute på frierferd til det lokale næringslivet, og også satt i gang et crowdfunding-prosjekt på Spleis hvor privatpersoner i Meløy så langt har bidratt med over 13 000 kr, og det er fortsatt en måned igjen før fristen utløper. -For at prosjektet skal få ut sitt store potensiale trengs en betydelig investering. I tillegg til alle de som har bidratt på Spleisen, har også noen næringslivsaktører bidratt, og jeg er evig takknemlig for hver eneste krone som er gitt så langt, men det er et stykke igjen før målet er nådd, forteller Thomas. Noe man brenner for
- I utgangspunktet er ikke målet å tjene penger på dette. Jeg har selv sittet mye alene og jobbet med små prosjekter og ser verdien av å ha en arbeidsplass utenfor hjemmet å søke til, forteller han. Thomas er utdannet sosionom, men har etter noen år med helseutfordringer ikke fått jobbet slik han i utgangspunktet ønsket. Han forteller at han fortsatt har et ønske om å kunne legge til rette for at folk skal lykkes. - Jeg tror også at vi mennesker motiveres gjennom deltakelse i sosiale miljø og får dekket mange av våre behov av å være del av gode fellesskap der vi kan dele tanker og idéer. I fellesskap kan vi dele opplevelser og ha følelsesmessig nærhet til andre, og få støtte og omsorg når vi trenger det. En viktig arena for en slik sosial tilhørighet, og som også er en bidragsyter til god psykisk helse, er arbeidsplassen vår, avslutter Thomas.
