Fra en av Halsakorets turer. Dette er fra en tur til Gjerøy og Selsøyvik med kutteren «Bølgen». En flott opplevelse for kormedlemmene. Foto: Privat.

Korsesongen i gang: -Kom, alle som liker å synge!

Til helga starter Halsakoret opp med øvelser. Da skal det øves inn program til Grøtfest, Julekonsert og Vårkonsert. Nå ønsker koret nye medlemmer velkommen.


- Vi skal ha oppstart på høstsemesteret i neste uke. Da skal vi i gang med øvelsene våre og ønsker nye sangere velkommen, forteller Inger Helle til Kulingen. 
Hun forteller videre at koret øver hver tirsdag i tillegg til en helg i måneden. 

Sangglede viktig
- Hvorfor vil du anbefale å synge i kor, lurer vi. 
- Vi har det for det første veldig trivelig i lag. Ingen trenger å være erfarne sangere for å være med i Halsakoret. Der viktigste er sangglede. Det er nok at du synger i bilen eller i dusjen, og du trenger ikke kunne noter. Vi har en fantastisk enkel måte å øve inn sangene på. Hvert medlem får egne lydfiler, slik at en selv kan øve når det passer. Berit Valberg er vår dirigent, hun har dirigert Halsakoret i en årrekke.

Inger Heller er leder for Halsakoret. Hun ønsker nye medlemmer velkommen til en spennende tid med Halsakoret. Foto: Privat.

Kjente artister
Halsakoret har også vært en del rundt om på Helgeland og i Salten og har også sunget i St. Michaels katedral i Hamburg. Koret har også vært med å synge sammen med kjente artister, som Maria Aredondo og Torsten Sødal, Publiners, Sigvart Dagsland og Steven Ackles med Paal Flaata og Vidar Busk. De har også hatt samarbeid Halsa Hornmusikk, Brothers in arms og andre lokale sangere og musikere.
-Øvelsene i høst vil i stor grad dreie seg om å øve inn sanger til Grøtfest nå i høst og sanger til korets to julekonserter -en på Halsa og en i Tjongsfjord. Selv om det ligger litt inn i fremtiden vil det også bli øvd på sanger som skal fremføres til våren. Da er det sanger fra Disney-filmer som er på programmet. Sanger fra Frost, Vaiana, Skjønnheten og Udyret for å nevne noen, sier Helle avslutningsvis. 

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.