PROFILERT KOKK: Kristoffer Myrvoll fra Gildeskål er med på laget i Steigen.

Kristoffer er kokk på Kigok-prosjekt

Skrevet av Bente Haldorsen
12.10.2018 12:07 - OPPDATERT 17.10.2018 13:19

GILDESKÅL/STEIGEN: I Kigoks prosjekt “Fra Hav til Gaffel” skal ungdomsskoleelever i Leinesfjord i Steigen og elever ved restaurant- og matfag i Bodø sammen lære om sjømat og veien fra råvare til lekre sjømatretter.

TIDLIGERE: Dette bildet viser Kine Oldervik og elever som har deltatt på tidligere prosjekt.

–Vi har med kokkene Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og hans kollega Jørgen Solvær fra Bodø. Kristoffer jobber for tiden som sous chef på restaurant Bjørk i Bodø. Kristoffer vant NNM for lærlinger og fikk 2. plass i konkurransen arktisk kokk i 2013. Kristoffer har også vært topp 6 i Norgescupen og vunnet reisestipend i kokkekonkurranse på Nordnorsk Agenda, sier Kine Oldervik ved Kigok.

- Jeg synes det er gøy å inspirerende å være med på Hav til Gaffel. Det er veldig stas å være med å inspirere elever til å ta en utdanning innen sjømatnæringen, og det er herlig å levere flotte produkt fra lokale og ferske råvarer ut til folket sammen med elevene, sier Kristoffer.

Kigok arrangerer den 17. og 18. oktober dette prosjektet for sjette gang. Deltagerne skal besøke lokale havbruksbedrifter der de vil få ett innblikk i produksjonen. De skal også få med seg råvarer fra bedriftene. Denne gangen skal vi ha fullt fokus på laks, da Steigen er en av få kommuner med hele produksjonslinjen i samme kommune.

Av råvarene skal de produsere deilig sjømat sammen med profesjonelle kokker.

Prosjektet ledes av Kigok som er et ressurssenter innenfor opplæring, utvikling og prosjektarbeid, primært for marin sektor. Kunnskapssentret i Gildeskål (Kig) driver opplæringskontoret for fiskerifag i midtre Nordland og har en rekke utviklingsprosjekt innenfor rekruttering, utviklingsarbeid og nettverksbygging.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.