Grethe Andersen (FrP) Foto: arkiv

Kritiserte håndtering av avvik - fikk refs av ordføreren

Skrevet av Rune Meosli
09.05.2019 14:00 - OPPDATERT 10.05.2019 18:02

Holdt fram papirer som var unntatt offentlighet.

I dagens kommunestyremøte i Meløy ønsket Grete Andersen (FrP) å fortelle om svikt i kommunens behandlingsrutiner på varsling av avvik, og viste til et eksempel fra sin egen arbeidshverdag i kommunen.
- Jeg varslet et alvorlig avvik i oktober, som dukket opp som sak igjen etter tre måneder, uten at den var lukket, sa hun og holdt opp papirene for å illustrere saksmengden.
- Etter dette har jeg også varlet avvik på avvikshåndteringen, fortalte hun.
Svaret fra ordføreren var nok ikke det hun var ute etter.
- Først og fremst vil jeg be om at du forbereder rådmannen når du legger fram slike konkrete saker, slik at hun kan få tid til å sette seg inn i den spesifikke saken og eventuelt gi et svar. Den saken du snakker om nå, er unntatt offentlighet av hensyn til enkeltpersoner. Du har all rett til å ta opp saken i kommunestyret, men de papirene du vifter med der, har ingen ting i en åpen kommunestyresal å gjøre. Offentlighetsloven er meget tydelig på dette området, sa han strengt, og avviste ønsket om replikk fra Grete Andersen.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.