Jonas Olufsen og Kristin Svendsgård på dugnad for kulturfabrikken. Foto: Astrid Berbusmel

Kulturfabrikken pusses opp

Skrevet av Astrid Berbusmel
03.10.2019 14:00 - OPPDATERT 03.10.2019 19:02

- Huset skal brukes til alle andre ting enn idrett! Her skal ikke noe ballspill inn, det er Ørneshallen laget for, forteller Jan Tore Svendsgård som er styreleder i Kulturfabrikken.

Stiftelsen som eier Kulturfabrikken – for mange kjent som den gamle gymsalen på Ørnes – er nå i gang med oppussing av de mange rommene i bygget.
- Vi prioriterer nå gymsalen og lokalet som huser ungdomsklubben Joker’n, samt det gamle kinorommet. Vi skal skifte vinduer, det blir færre og lavere vinduer. Taket er tettet, men ytterveggene lekker, så her må vi gjøre tiltak. 

Kreativt rom
Nord-Norsk Revyfestival skal leie kontor oppe på toppen, og der skal det også bli et kreativt rom.
- Her skal Ørnesrevyen klekke ut nye revynummer, det kan brukes til bandøvingsrom og andre kreative prosesser, sier Jan Tore.
Det er veldig mye som må gjøres, og det meste skal løses med dugnad.
- Hver torsdag fra klokken 18.00 er det bare å møte opp, vi trenger alle som har lyst! Kan du ikke snekre eller gjøre fysisk hardt arbeid, så kan du bidra med kaffekoking og vaffelsteking! Vi satser på sosiale, produktive og trivelige torsdagskvelder utover høsten og vinteren.

 Kinoutstyr som nå blir kassert, men som har gitt mange stunder til de som var på kino i Ørnes gamle  gymsal. Foto: Astrid Berbusmel

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.