Tannlege Tore Dybvik reiste på kurs, det ble hjemmekarantene. Foto: arkiv

Kurs i Dublin = hjemmekarantene

Skrevet av Astrid Berbusmel
13.03.2020 11:45 - OPPDATERT 13.03.2020 14:32

Tannlege Tore Dybvik er i hjemmekarantene.

- Jeg var i Dublin på kurs forrige helg, og etter at det ble innført restriksjoner i går, ble det hjemmekarantene på meg, sier han til Kulingen.

Unngår nærkontakt 
- Jeg har jo jobbet hele uka frem til i bestemmelsen om hjemmekarantene kom. Jeg føler meg helt frisk og rask. Men slik er det, vi skal respektere det som er bestemt, sier han.
- Har dere bunkra opp med mat og det som trengs?
- Vi har jo fulle frysere fra før av, greit å få brukt noe derfra, humrer han. 
- Vi kan jo gå i butikken. Men jeg velger nok å bruke andre i familien som kan ta seg av eventuell handling. Ett av rådene er å unngå større grupper med folk, så da tenker jeg det er lurt å unngå butikken akkurat nå. 

Vant med å ta hensyn
Hva med tannlegekontoret – er det åpent?
- Vi tar kun akutt behandling nå. Dette etter råd fra myndighetene. Så de som er på jobb har brukt hele formiddagen på å varsle folk og vurdere hva som må gjøres.
Tore forteller at dette med virus og smitte er hverdagen for et tannlegekontor.
- Vi er vant til å tenke hygiene. Vi har håndtert flere virus-situasjoner, HIV, svineinfluensa for å nevne noe. Men vi må jo alltid ta hensyn til dette og er vant til å bruke munnbind og hansker. Siden dette utstyret nå er så ettertraktet, kan vi risikere å komme i en mangelsituasjon. Så dette er vel også noe som er tatt i betraktning når bestemmelsene om behandlingsnivå er bestemt.

Andre sysler
Den erfarne tannlegen er også bestefar.
- Jeg skulle gjerne hjulpet til med barnepass nå, men det kan jeg heller ikke gjøre. Får i hvert fall vente til karantenetida er over. Nå som skolen og barnehagen er stengt hadde de hatt god bruk for hjelp. Men nå må jeg ta brødene ut av ovnen, måtte finne på noe for å få tida til å gå, avslutter Tore Dybvik.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.