Fylkesrådet vil nå gi millioner til bedrifter i Nordland som sliter. Foto: Nordland Fylkeskommune.

Legger frem tiltakspakke for næringslivet i Nordland

Skrevet av Hilde Kvammen
26.03.2020 15:25 - OPPDATERT 27.03.2020 11:01

Fylkesrådet i Nordland legger nå frem en egen tiltakspakke for arbeids-og næringslivet i fylket.

På fylkesrådsmøte fredag 26. mars vedtar fylkesrådet både en egen tiltakspakke og et særskilt oppdragsbrev fra Innovasjon Norge i Nordland. 

Setter inn tiltak  


Pakken har en foreløpig verdi på 37 millioner kroner og skal bidra til å holde hjulene i gang i næringslivet i fylket. Svært mange deler av nærings-og arbeidslivet i Nordland opplever nå krevende tider. Fylkesrådet mener at tiltakene må skje nærmest mulig bedriftene som sliter. "Tiltakspakken og oppdragsbrevet til Innovasjon Norge er de to første tiltakene fra fylkeskommunen som er direkte rettet mot næringslivet. Penger går blant annet ut til aktører og selskaper som ligger så nært bedriftene som mulig, som kjenner næringslivets behov bedre.

 
Etterlyser mer midler  


Fylkesrådet arbeider nå også opp mot de nasjonale tiltakspakkene.I Nordland kan en rekke byggeprosjekter både på fylkesvegene og i fylkeskommunale bygg raskt fremskyndes. Da må det fylles på med midler fra nasjonalt hold, mener fylkesrådet. I tillegg mener fylkesrådet at det vil være fornuftig at regionene får mer midler til å hjelpe arbeids- og næringslivet slik situasjonen er nå. Mer regionale utviklingsmidler kan bety at det kan finnes regionale løsninger i samarbeid med Innovasjon Norge og andre i Nordland.


Lover å ta grep

Hvilke andre muligheter fylkesrådet har til å hjelpe næringslivet i Nordland er avhengig av stortinget og regjeringens prioriteringer, men fylkesrådsmedlemmene lover å se på enda flere grep fremover mot sommeren. Fylkestinget blir også koblet enda tettere på, og vil være sentrale i arbeidet videre med å få ny energi inn i næringslivet i Nordland.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.