Kai Nymo, Høyre Meløy. Foto: prikkenoverien

LESERINNLEGG: En plan som heter «mens vi venter på fergefri veiforbindelse»

Mye er sagt og mye mer vil også bli sagt. Om den ferga som står fast og ikke går. Om mangel på mannskap (ikke bannskap) og teknisk svikt også videre, også videre. Det har de siste årene, dvs. nesten like lenge som mitt manns minne har fungert, ikke vært en eneste sommer uten mye krøll og ball med fergestrekningen Forøy - Ågskaret!


Det vi ønsker oss nå men har også ønsket oss I mange år er fastlandsforbindelse over Holandsfjorden for å få fergefri transport mellom kommunene Rødøy og Meløy. I sosiale medier kan vi lese sider opp og sider ned med ønsker om denne forbindelsen over eller under Skarsfjorden, Arhaugfjorden eller Holandsfjorden. 

Men der står lite om det som virkelig er nødvendigheten. En plan for hvordan vi skal løse utfordringene Nordland Fylkeskommune og rederiet har som kommer like sikkert som julekvelden på kjerringa. Hvert eneste år! Vi må ha en plan som heter "Mens vi venter på fergefri veiforbindelse Rødøy/Meløy".

Denne planen bør ha som hovedmål å få fornyet alt av fergemeteriell som går i Meløybassenget. Og spesielt med fokus på sambandet Forøy - Ågskaret. Vi må få moderne og driftssikre ferger med større kapasitet. Og ikke minst båter som går raskere. 

Meløy Høyre vil jobbe hardt opp mot regionråd og Nordlands Fylkeskommune for å få oppgradert utstyr og materiell slik at ønsket regularitet, kapasitet og forutsigbarhet kan oppnås i Meløybassenget. 

Mens vi venter på fastlandsforbindelsen vi jobber videre med!

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.