LESERINNLEGG: Hvem har mest troen på Meløy?

Det er igjen tid for å velge hvilke Meløyfjerdinger som skal styre vår flotte kommune i de kommende fire årene. Makten sitter hos oss Meløyfjerdinger - enten du er ung eller gammel, oppvokst eller tilflyttet.


Selv følger jeg denne valgkampen ganske tett. Mye grunnet egen interesse for Meløy sin fremtid, men også grunnet egen fremtid. Hvorfor skal en ung mann i 20-årene bo i Meløy? Selv forteller jeg andre at jeg bor her grunnet mulighetene for egen del, men også grunnet mulighetene kommunen har fremover. Sistnevnte føler jeg er underkommunisert i stor grad.

Jeg var tilstede som en av tilhørerne under årets første partilederdebatt i Glomfjord. En debatt som i stor grad omhandlet utfordringene Meløy står ovenfor økonomisk. Skal det komme eiendomsskatt? Hvordan får kommunen økonomien på rett kurs?

Dette er nok naturligvis en av de viktigste oppgavene til de folkevalgte som kommer inn i kommunestyret. Min oppfatning etter debatten er at alle partilederne har tatt problemstillingen innover seg og alle ni virket fulle av motivasjon til å løse nettopp problemene vi står ovenfor.

Under valgkampen vil mange unge stemme for første gang. I august vil nå mange unge ha kommet tilflyttet til Meløy for å starte i ny jobb, og kanskje de allerede har meldt bostedsendring. Kanskje disse prøver å sette seg inn i hva lokalvalget i en kommune de forhåpentligvis skal bo i lang tid omhandler.

Samtalene innad i vennegjengen dreier seg om politikk for første gang. Dette er nok felles for flere i samme aldersgruppe. Noe som tyder på at mange for første gang prøver å sette seg inn i hvilke saker som preger lokalpolitikken. Hva håper de ulike partiene å oppnå i den kommende perioden?

Jeg er av den oppfatning at unge mennesker flytter dit de ser størst muligheter for seg selv og sin fremtid. Jeg selv mener Meløy er denne kommunen for meg selv, men det kan være at andre unge mennesker trenger en bekreftelse eller overbevises om at Meløy ikke bare er negative oppslag og et svartmalt økonomiskbilde. 

Jeg håper at dere som står på valg, og kanskje blir den første lokalpolitikeren disse unge velgerne møter, legger fokus på hvilke muligheter som finnes i vår fantastiske kommune. Hvorfor skal disse unge menneskene bli værende? Hvordan skal dere gjøre vår kommune enda bedre for denne gruppen som kommunen trenger enda flere av? 

Etter å lest partiprogrammene har dere alle gode svar, nå gjenstår det bare å legge like mye fokus på de fantastiske mulighetene vi har i Meløy, som de utfordringene kommunen står ovenfor. Nå gjenstår det å se hvilken politiker som tar eierskap til å ha mest troen på Meløy, og hvordan de mulighetene vi har skal utnyttes best mulig.

Eirik Holdal,
En Stolt Meløyfjerding og Meløyambassadør

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.