Ordførerkandidat Meløy Senterparti, Hans Ove Hagen.

LESERINNLEGG: Nulltoleranse for narkotika på Meløy-skoler!

I sommer har jeg vært ivrig følger av Daniel Pedersen sitt personlige engasjement for å hjelpe rusavhengige «og det helvette de står i hver dag». Prosjektet «På 2 hjul fra Nordkapp til Lindesnes» og hans klare meninger om dagens ruspolitikk, og feilslått rusreform, har gjort inntrykk på meg.


Kampen mot rus og spesielt narkotika i ungdomsmiljøene må vi ta. Vi i Meløy Senterparti er helt enig med Daniel og totalt uenig med rusliberalistisene i Høyre og Venstre som vil avkriminalisere bruk, kjøp og salg av narkotika. Dessverre har holdningene til disse partiene begynt å påvirke ungdommen, som mer og mer får en holdning om at det er greit å ta narkotiske stoffer. Nei! Narkotika er ikke geit, narkotika er farlig og narkotika ødelegger barn, unge og familier.

Neste uke er det skolestart. Da skal vi sende barn og ungdom på en skole som vi alle ønsker skal være trygge og gode. Dessverre ser vi en skummel trend hvor narkotika sniker seg inn på skolene våre, og spesielt er økningen i bruk av kokain alvorlig. Undersøkelser Ung i Oslo viser at 8 % av ungdomsskoleelevene har brukt kokain det siste året, noe som er nesten en tredobling siden 2018.  

«Skolen skal være en trygg arena for alle. Det er den ikke dersom det foregår kjøp og salg av ulovlige narkotiske stoffer i skolegården i friminuttene. Nå må vi voksne ta dette på alvor og sørge for at skolen forblir et trygt og godt sted for alle, og ikke et sted man prøver narkotika.»

Meløy Senterparti kreve at all bruk, kjøp og salg av narkotika på skolen skal anmeldes. Vi vil at politiet skal ha ekstra fokus på et trygt skolemiljø uten stoff. Men alt starter i hjemmet. Vi foreldre må gi våre barn klar og tydelig beskjed om at det er nulltoleranse for narkotika. Dette er kanskje spesielt viktig nå ved skolestart.

Dessverre har politiet mistet flere av virkemidlene sine i kampen mot ungdomskriminalitet og narkotika, gjennom den pågående rusreformen. Dette er Senterpartiet bekymret for, og Justisministeren har startet arbeide med å kartlegge hvordan vi kan sikre politiet de virkemidler de trenger for å forbygge narkotikabruk blant barn og unge på en effektiv måte.

Det er klart for meg og Meløy Senterparti, og ingen tvil, om at all praten om avkriminalisering av narkotika har vært en stor tabbe. Vi vil derfor si klart og tydelig at narkotika er ikke greit, og at vi har nulltoleranse for bruk, kjøp og salg av narkotika i Meløy skolene.

Vi har de som trenger hjelp for alvorlige rusproblemer, det er vi alle enig i. Disse skal få hjelp, men det hjelper ikke disse at narkotika legaliseres og gjøres mer tilgjengelig. Lovverket være klar på grensene for bruk og besittelse av narkotika, med tydelig forbud og det skal være tøft å si «Nei til narkotika».

Hans Ove Hagen, 
Ordførerkandidat Meløy Senterparti

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.