- Alle slike alvorlige hendelser skal undersøkes for å finne ut om rutinene våre er fulgt og om noe eventuelt kunne vært gjort annerledes, sier Sigurd Stormo. Foto: arkiv.

Leter fremdeles etter Ranveig (74): - Vil gjennomgå våre rutiner, sier ordføreren.

Skrevet av Hilde Kvammen
11.11.2020 13:25 - OPPDATERT 12.11.2020 16:02

Politiet fortsetter i dag å søket etter Ranveig Annie Myrås (74) i Meløy.

Meløy-ordfører Sigurd Stormo understreker at dette er en alvorlig sak, der alt vil bli gjort for å bistå politiet.

- Vårt hovedfokus er på å finne den savnede. Dette er en fryktelig trist sak. Mine tanker går først og fremst til familien og de pårørende, sier ordføreren. 

Han understreker at kommunen vil gjennomgå sine rutiner. Han er opptatt av å unngå at slike hendelser skal skje igjen.

- Dette er en alvorlig sak. Alle slike alvorlige hendelser skal undersøkes for å finne ut om rutinene våre er fulgt og om noe eventuelt kunne vært gjort annerledes. Det vil komme en rapport om hvilke tiltak som eventuelt vil settes i verk. Dette er en sak vi prioriterer høyt. 

Planlegger strandsøk

Onsdag ettermiddag forsvant kvinnen sporløst fra Ørnes omsorgssenter, etter å ha tatt seg ut av et vindu på rommet hun bodde på.

Siden den gang er det ingen som vet hvor hun har tatt veien. Lensmann Jim Kristiansen forteller at politiet vil prioritere leteaksjonen høyt også de neste dagene. 

- Vi vil søke med politihunder ute i terrenget og jobber for å få inn ekstra instanser og ressurser for å søke i sjøen. Vi planlegger også et strandsøk på øyene utenfor Ørnes,  forteller Kristiansen onsdag formiddag. 

Lensmann Jim Kristiansen.

Lensmannen berømmer letemannskapet og de mange frivillige som har bidratt i leteaksjonen. 

- Vi har sett et veldig stort engasjement. Utrolig mange har vært med og lett, også på eget initiativ. Det er gunstig om folk fortsetter å lete og er ekstra observante når de er ute i terrenget. Det vil bety mye for de pårørende å finne henne, understeker lensmannen. 

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.