Leveringsproblemer, åpningsproblemer og en søt historie om kjærlighet

Skrevet av Edmund Ulsnæs
14.04.2018 12:37 - OPPDATERT 14.04.2018 14:37

Leveringsproblemer, åpningsproblemer og en søt historie om kjærlighet i voksen alder. Dette var noen av stikkordene i den 13. utgaven av Meløys nye lokalavis.

Framtia ville skille seg markant fra den andre lokalavisen, både på innhold og form. Framtia skulle underholde, engasjere og provosere - slå hardt med kritiske spørsmål, men også bli sterk på glad-saker og løfte fram mennesker. I utgaven 4.april i 2008 fulgte vi opp denne profilen helt fra lederartikkelen på side 2. Her var journalist Erling Eik tydelig: ‘Sagt på en annen måte, Ørnes har ikke et sentrum. Fordi ingen har tatt ansvar for å tenke helhetlig’. Og: ‘Vi har tidligere på dette sted i Framtia skrevet at det er stygt på Ørnes. Og vi er ikke redde for å gjenta det’. 10 år senere vil mange mene at artikkelforfatteren har sine ord i behold, men forventningene er store til den forhåpentlige byggingen av Ørnesfjæra Handel og Bolig, der vi vet at Vinmonopolet, Coop Extra og Bodø Bakeri blir store leietakere.

Hovedoppslaget denne fredagen dreide seg om leveringsproblemer for lokale fiskere. Ole Andersen fisket i Meløy, men måtte reise helt til Steigen for å levere!
- Mottaket på Støtt kunne fungert bedre dersom yngre drivere slapp til. Det er begrenset hva pensjonister får til, sa han og faren Eilert til Framtia.
- Vi er vant til å ta imot 5.000 kilo hver dag, nå leverer de rundt 12.000. Da kan de ikke forvente at vi skal klare å ta unna dette, mente innehaver Karl Sørensen.
Og innrømte bemanningsproblemer – han hadde fire pensjonister i arbeid, pluss to ungdommer som pendlet fra Ørnes. Fiskemottaket på Bolga måtte for øvrig også avvise sjarkfiskere av samme årsak.

Fra leveringsproblemer til åpningsproblemer. Sondre Midthun, i dag forfatter som nettopp fikk Statens Kunstnerstipend, lagde artikkel der Øyvind Gjersvik og Per Frøskeland raste over at Meløy Fritidsbad hadde holdt stengt hele påsken på grunn av bemanningsproblemer. ‘Talentløst. Elendig forretningssans’ ga de som beskjed til Meløy kommune, som i årene før hadde brukt over 35 millioner kroner på å renovere badeanlegget. Om de to er mer fornøyd med dagens situasjon, dét vet vi ikke. Åpningstidene er begrenset til fire timer, tre dager i uka. Og slett ikke søndagsåpent, slik Per og Øyvind ville ha.

Til slutt en søt kjærlighetshistorie. Etter triste feiltrinn i forhold i voksen alder, hadde både Kari Landau (60) fra Glomfjord og Svein Trones (64) fra Beiarn bestemt seg for å være alene. Dét var helt til Kari’s nabo Siv, tilfeldigvis Svein’s datter, organiserte ‘komplottet’! Kari ble sendt på dansegalla i Tromsø, sammen med Svein, som ble ‘kidnappet’ på jobb, fikk en ferdigpakket koffert i hånda og kjørt til flyplassen. Og lang historie kort: det sa pang! og undertegnede var heldig og fikk fortelle den flotte kjærlighetshistorien om det nyforelskede paret.

Les mer om:

Glimt-fra-arkivet