Fantastisk strandområde inviterer til ny festival. Foto: Langsandfestivalen

Liv og røre på Langsand-festivalen

Skrevet av Astrid Berbusmel
02.07.2019 14:24

En av Gildeskåls perler – Langsanden – huser også i år en festival. Her kan både store og små finne en aktivitet som frister!

Fredag 5. juli klokken 19.00 åpner porten, og så går det slag i slag frem til klokka to natt til søndag 7. juli. Festival-leder Ivar Nordnes forteller at billettsalget ikke har tatt helt av enda.

- Folk sitter nok litt på gjerdet – eller skal vi si i sanda – og avventer værmeldinga. Et arrangement som foregår under åpen himmel vil nok alltid være prisgitt at været spiller på lag, og det er jo ingen selvfølge!
Programmet har stort spenn og inneholder både lokale og mer langtreisende artister. F.A.K.S kommer fra Reipå, og lengst vei har R.I.O. ft U-Jean som er amerikanske.

Tilbud hele dagen
Lørdag ligger det an til stor aktivitet på dagtid, forteller festivalsjefen.
- Da blir det masse salgsboder, og en egen forestilling for ungene, nemlig show med Dori Famous. Det er gjengen fra Hjertebank som da viser seg frem i litt annen fasong.
Showet «Polaren Cornelis» med bandet Hjertebank er kanskje ikke en typisk festival-greie, men Nordnes forteller at noen kommer kun for å få med seg nettopp dette punktet i programmet. Dette er en forestilling med musikk av Cornelis Vreeswijk som har vært vist blant annet på Prelaten i Tromsø.
- Lørdag inntar Kevin Boine fra Tana scenen, kjent fra Norske Talenter i 2015, og fra sommerhitene «Drømmeland» og «Swipe Up». Lett og fin sommermusikk! Ellers kan vi nevne Min Trio fra Bodø som kommer på scenen fredag, DJ Chris Sheperd som festivaldeltakerne vil bli godt kjent med gjennom flere runder med musikk-miksing.

God plass
Det er plass til bobiler, og camping er mulig på hele stranden – og her er plass nok til alle. Flytebrygge med landgang er tilgjengelig for båtfolket. Alt ligger til rette for ei fin helg i spektakulære omgivelser!

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.