Lokal karantenebestemmelse er vedtatt i Meløy kommune.

Lokal karanteneforskrift i Meløy

Skrevet av Astrid Berbusmel
19.03.2020 13:45 - OPPDATERT 19.03.2020 17:09

Meløy kommune har vedtatt ny forskrift om utvidet karantenebestemmelse.

For å forebygge og begrense smitte, og beskytte sårbare grupper, har Meløy kommune ved kommuneoverlegen vedtatt en lokal forskrift 19. mars. 

Gjelder uansett reisemåte
I forskriften står det at alle som ankommer Meløy kommune etter reiser i Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Viken, Vestfold og Telemark, Rogaland, Oslo, Innlandet og Agder ilegges hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst. Utvikler man sykdom eller symptomer i karanteneperioden, gjelder de gjeldende regler for karantene og isolasjon. Reisende som kommer med fly, tog eller båt til Bodø og skal videre til Meløy med bil og ikke har symptomer, kan reise til planlagt oppholdssted for hjemmekarantene. De samme reglene gjelder reisende som kommer med hurtigruten eller egen bil fra disse områdene.

Under reisen
På turen til Meløy skal de under reisen så langt det lar seg gjøre holde avstand til andre. Reisende med symptomer skal umiddelbart i isolering, og kan ikke bruke offentlig transport. Disse karantenebestemmelsene gjelder kun den reisende selv, ikke personer den reisende oppholder seg med, eller har oppholdt seg med under opphold i Meløy kommune.

Unntak
Det er noen unntak fra denne lokale forskrifts karantenekrav, og dette gjelder blant annet fører og personell av vare- og passasjertransport. Dette omfatter også personell som er nødvendig for å gjennomføre transporten. 

Les hele forskriften på Meløy kommunes hjemmeside.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.