Helgas konsert i Glomfjord: en maktdemonstrasjon av et vellykket musikalsk samarbeid mener Framtias journalist. Alle foto: Mette Kolberg

Lykkelig 25-årsfeiring

De er som et godt samkjørt ektepar, Jøran Breivik og Stein-Ivar Hestdahl. De har lang fartstid og de utfyller hverandre på scenen. Sølvbryllupet ble behørig markert sist lørdag i Meløy kulturhus.


De to har stått sammen på utallige scener, både i hovedstaden, i fylkeshovedstaden og på hjemlige trakter. De er som en god vin, de blir bare bedre og bedre.

Feststemning

Vi er mange som har danset til Jumping Balloons i festlig lag. Men det de to herrene fremførte i Meløys storstue i Glomfjord i helga, var noe helt annet, det var rett og slett en maktdemonstrasjon av et vellykket musikalsk samarbeid.
- Dette frister til gjentakelse, kanskje allerede til neste år, smiler Jøran, etter at applausen fra siste ekstranummeret har lagt seg.
For de elsker å opptre, de to kompisene.
- Jeg synes det er vel så artig å stå på scenen nå som for 25 år siden! legger Stein-Ivar til.

Mye kjent

Med Mustang Sally, Rumba med Gunn, Hit me Baby one more time og You may be right blir vi dratt tilbake til dansegolvet på Glomfjord Hotell på 90-tallet. Den gangen det var stappfullt en lørdagskveld. Så vender vi tilbake til Afzelius-konserten der de to herrene fremførte herlige svenske viser vi alle kjenner så godt. Reportoaret deres og spennvidden mellom fest og konsert er stor, og publikum i salen liker veldig godt miksen. Vi har vel aldri hørt Mustang Sally i en så tøff drakt før. Akkompagnert av en meget dyktig gitarist Knut Val, i tillegg til Geir Tømmerberg på keyboard/trekkspill, Kenneth Einarsen på bass og Trond Tømmerberg på trommer og litt annet. En skikkelig kraftpakke av et band!

Hele billettsalget har Jøran og Stein-Ivar bestemt skal gå til Glomfjord Alpinsenter, og deres storinvestering i ny tråkkemaskin.- Helt fantastisk at de velger å hjelpe oss, sier leder Hans Ove Horsberg Hagen.( i midten)

Samklang

Vi vet at de passer godt sammen, de to stemmene. De utfyller hverandre, og de korer på hverandres sanger.  Vi kan nevne mange høydepunkt i den nesten to timer lange konserten, men vi er spesielt imponert over Cryin’ in the Rain. For en stemmeprakt og samklang! Jøran er en utrolig god sanger,

Band og kor fikk de fikk to herrene til å skinne på scenen!

det vet vi alle. Det bekrefter han på Help og Hazard. De dyktige koristene Hanne Sleipnes Martinussen og Kristine Sleipnes Selstad kommer absolutt til sin rett på Hazard, der de sammen med bandet skaper et perfekt klangbilde. Også to egenskrevne låter får vi presentert, og de kan vi godt få høre flere ganger.

Penger i kassen

Hele billettsalget har Jøran og Stein-Ivar bestemt skal gå til Glomfjord Alpinsenter, og deres storinvestering i ny tråkkemaskin.
- Helt fantastisk at de velger å hjelpe oss, sier leder Hans Ove Horsberg Hagen.
Midtveis i konserten entrer både han og ordfører Sigurd Stormo scenen og takker Jøran og Stein-Ivar for deres bidrag, både musikalsk og i form av penger, til kommunens innbyggere.
- Vi kommer til å samarbeide også i fortsettelsen, dette er bare begynnelsen, sier en fornøyd alpinsenter-leder etter konserten.
Når applausen legger seg kjenner vi at vi allerede gleder oss til gjenhør i 2019. Gjerne sammen med band og kor, for de fikk to herrene til å skinne på scenen!

Les mer om:

Sport-og-kultur