Tre politikere var skeptisk, tre handelsdrivende med Post i Butikk var naturlig nok positive.

Mange unge og lovende fjes i den 12. utgaven av Framtia i oppstart-året

Skrevet av Edmund Ulsnæs
05.04.2018 07:53 - OPPDATERT 05.04.2018 09:53

 

- Ja, jeg skal rett opp, jeg vil bli leder! fastslo Tonje Høivik.
På temasidene Entrepreneurn, som Framtia den gangen produserte for Meløy Næringsutvikling, møtte vi henne sammen med jevnaldringene Sofie Vibe og Marte Eik – alle tre fra Ørnes.

- Det er viktig for samfunnet at kvinner vil ta lederoppgaver, mente de tre.
Entrepreneurn viet nemlig stor plass til omtale av det nye kvinnenettverket i Meløy, og møtte dessuten flere kvinnelige, lokale ledere.

Apropos ung og lovende: denne uken i starten av april for 10 år siden var Jens Petter Torrissen fra Grønøy baksidegutt, da vi møtte ham i spalten På jobb. 20-åringen jobbet som lærling ved Meløy Notbøteri på Halsa– faktisk Nordlands første lærling i notbøterfaget, hvis vi husker rett. Så var han ikke helt sikker på om dette skulle bli hans framtidige jobb. Helt korrekt – i dag er Jens Petter (30) fisker på Selvåg Senior, og så vidt vi vet fortsatt gift med sin Ninja – de giftet seg faktisk i juli samme år som avisintervjuet.

Flere 10-årsminner: hovedoppslaget denne uken var nyhetssaken der styrergruppen for barnehagene gikk til ‘opprør’ mot Meløy kommune.
- Skal barnehagene i Meløy skjære ned sin drift med 10 prosent, betyr det kutt i stillinger. Da bryter kommunen barnehageloven og driver en politikk stikk i strid med næringslivet i Meløy sitt behov! raste Trine Strømsvik og Reidun Whittall.

Fra skrivebordet til vår lovende medarbeider Jonas Bjørkli (cirka 17 år den vinteren) kom en artikkel der politikere og handelsdrivende ble oppringt for å si sin mening om at også Ørnes nå skulle miste sitt postkontor til fordel for Post i Butikk. Tre politikere var skeptisk, tre handelsdrivende med Post i Butikk var naturlig nok positive. Jonas tok også godt imot André Krogh Tande (6) som kom innom redaksjonen med et sikkert vårtegn – en hestehov. Artig å komme i avisa, men mest gledet han seg til sommeren. Jonas er på sin side fortsatt ung, men med mer skjegg og lang journalist-erfaring. Han er i dag kommunikasjonsrådgiver for Barneombudet.

Les mer om:

Glimt-fra-arkivet