Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

Mann meldt savnet – ikke mulig å gjennomføre søk i vatnet i natt

Skrevet av Roger Marthinsen
16.05.2019 00:00 - OPPDATERT 16.05.2019 10:31

Det blir ikke gjennomført søk i Smibelgvatn i natt, etter en mann som er meldt savnet. Man antar at mannen og en hjullaster har havnet i vannet.

En hjullaster med fører skal ha falt ut i Smibelgvatnet i Rødøy kommune. Nå i kveld bekreftes det at en mann som arbeidet på stedet, er meldt savnet.

Tidligere i kveld ble redningsdykkere sendt med helikopter til området, for å starte søk i vannet. Dette redningsarbeidet ble imidlertid innstilt, da det ikke anses som forsvarlig å dykke i vannet.

– Det er grumsete i vannet, og vannet er islagt. Det er derfor ikke forsvarlig å utføre dykking i kveld og natt, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Odd Ivar Pettersen.

– Det er politi på stedet og foretas nå etterforskning på land. Videre så legges det en plan for å kunne foreta søk i vannet. Dette vil imidlertid ikke skje i natt, sier Pettersen.

Operasjonslederen bekrefter videre at politiets teori nå er at en mann og en hjullaster har havnet i fjellvannet, som ligger 508 meter over havet, noen kilometer sør for Øresvik. 

– Arbeidsteorien er i øyeblikket at en mann som er meldt savnet i området, har havnet i vannet. Vedkommende som er savnet arbeidet på stedet i forbindelse med pågående anleggsarbeid, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen. 

Et SeaKing redningshelikopter fra Bodø og et ambulansehelikopter fra Brønnøysund ble tidligere i kveld sendt til stedet, med redningsdykkere. Disse har altså inntil videre ikke kunnet gå ut i vannet for å starte søk.

Det var en person på stedet som tidligere i kveld varslet om at spor fra en hjullaster går rett ut i fjellvatnet, som ligger i et forholdsvis bratt fjellområde uten veiforbindelse. 

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, helt sør i Rødøy kommune, noen kilometer sør for Øresvik.

Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med pågående anleggsarbeid, i forbindelse med Helgeland Kraft og Salten Kraftsamband-utbyggingen av Smibelg og Storåvatn kraftverk. Politiet bekrefter i kveld at personen som er meldt savnet jobbet på dette anlegget.  

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, like ved kommunegrensa mellom Rødøy og Lurøy. Kart: Google Maps

Kart: Kartverket

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.