Marit Emilie Meidelsen Øvrebø gleder seg til å holde julekonserter i Meløy, Rødøy og Gildeskål i starten av desember. Foto: Erika Hebbert

I helga er Marit igjen klar med julekonserten Lys langs en fjord

Ved flere anledninger har Marit Emilie Meidelsen Øvrebø holdt julekonserter på Myrvoll Kulturgård i Holandsfjorden. I år utvider hun konsertrekka til Gildeskål og Rødøy.


-Jeg har sterk tilknytning til Gildeskål, der morslekta kommer fra, derfor føles det ekstra meningsfullt å få synge i den vakre hovedkirka. Konserten «Lys langs en fjord», med nordnorske viser og dikt, tas også med til Tjongsfjord kirke. Tre kommuner står dermed på spillelista for årets adventsturné.

Fra fjøs til kirkerom

 -I år har jeg invitert pianist og kollega Stefan Ibsen Zlatanos nordover. Stefan er en fantastisk musiker som jeg har hatt gleden av å jobbe med ved flere anledninger. Nå ønsker jeg å vise han noen av perlene som finnes i hjemtraktene mine. Jeg ser fram til å spille i så ulike rom. Det er et stort sprang fra intimiteten i fjøset på Myrvoll, til høyreiste, klangfulle kirkerom.

Blir i nord

 Etter 7 år i Oslo, og fullført sang- og teaterutdanning, blir Bodø nå base for Marit.

- Det har alltid ligget i kortene at jeg skulle tilbake til Bodø, dit jeg flyttet som 15-åring for å gå musikklinja. På få år har det skjedd mye spennende på kulturfronten, og jeg gleder meg til å komme tilbake og ha fylkeshovedstaden som utgangspunkt for min frilansvirksomhet.

Det siste halvåret har Marit vært på turné med Barnehageteatret , jobbet som formidler på Norsk Folkemuséum, samt vært inspisient for Det Norske Teateret. Nå står konserten Lys langs en fjord for tur, og med den håper hun at de kan gi publikum et hvileskjær i adventsstria.

Konsertene holdes på følgende datoer: Gildeskål Hovedkirke 3.desember 18:00, Myrvoll Kulturgård 4.desember 16:00 og 19:00 og Tjongsfjord Kirke 5.desember 18:00. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.