Meløy kommune vil starte forhandlinger med ARVA

PRESSEMELDING:: Meløy kommune og det heleide selskapet Meløy Energi AS vil starte forhandlinger med nettselskapet ARVA for å se på muligheten av en sammenslåing av nettet i Meløy.

Kommunestyret i Meløy har gitt klarsignal til at en slik forhandling kan starte med bakgrunn i endringene som nå skjer i markedet med færre og større nettaktører.

Meløy Energi og Meløy Energi Nett er to selskaper eid av Meløy kommune gjennom selskapet Meløy Energi Holding.

Konsernet Meløy Energi Holding AS er i dag organisert gjennom 3 selskaper:  

Meløy Energi Holding AS
Meløy Energi AS
Meløy Nett AS
Den kommersielle aktiviteten er i Meløy Energi. Dette innebærer kraftsalg, fiber, produksjon og entreprenørvirksomheten. Selskapet har i dag 29 ansatte, inkludert 4 lærlinger.

Meløy Nett organiserer alt med nettvirksomhet og selskapet har i dag 5 ansatte.

Nettselskapet Arva har hovedkontor i Bodø, med lokale kontorer fra Tonnes i syd, i Tromsø og til Lyngseidet i nord. Arva har nærmere 220 medarbeidere og mer enn 120 000 nettkunder.

Meløy Energi er et selskap med en lang og stolt historie i Meløy. For oss som eiere har det å sikre verdiene og arbeidsplassene stort fokus. Nettopp derfor mener vi at det nå er riktig å se på hva en sammenslåing av nettet med en større aktør kan bety for å utvikle selskapet videre, sier ordfører i Meløy Sigurd Stormo.

Det vil være kommunestyret i Meløy som tar stilling til resultatet av en forhandling med nettselskapet ARVA.

[annonse]
 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.