Gode kollektivtransporttilbud vil gjøre livet enklere for alle! (Marianne Hegge Skogsholm, SV, Aina Margrethe Reichenberg-Elvebakk, MUR, Astrid Meosli, MUR og Kristian Haukalid, SV. Foto: privat
Debattinnlegg

Meløy SV inviterte Meløy Ungdomsråd (MUR) til samtale om samferdselstilbudet i Meløy

I møtet med MUR fikk Meløy SV presentert en spørreundersøkelse ungdomsrådet har laget om «Unges bruk av kollektivtransport».


Mona Fagerås, SV´s stortingsrepresentant og medlem av stortingets transport- og kommunikasjonskomité skulle også møte ungdommene, men måtte dessverre melde forfall grunnet sykdom. 

I møtet med MUR fikk Meløy SV presentert en spørreundersøkelse ungdomsrådet har laget om «Unges bruk av kollektivtransport», og med den som utgangspunkt fikk vi gode samtaler og viktig informasjon omkring de unges behov og ønsker når det gjelder samferdsel. Det dårlige kollektivtransporttilbudet gjør det blant annet vanskelig for ungdom i bygdene å bo hjemme når de begynner på videregående skole. Det samme gjelder å komme seg til og fra sommer-/helgejobb, fritidsaktiviteter og vennebesøk.

Viktigheten av å få til bedre kollektivtransportløsninger som knytter mennesker, jobb, skole og aktiviteter rundt om i kommunen sammen på en mer funksjonell måte er noe Meløy SV håper alle partier tar på alvor – også etter valget.  

Vi ønsker også å løfte fram MUR og det viktige arbeidet de unge gjør for å rette søkelys på saker som er spesielt viktige for dem. 
Her må vi politikere også bli flinkere til å inkludere MUR i alle saker som berører de unge.  

Mona Fagerås fikk tilsendt undersøkelsen og har gitt følgende kommentar:
Viktig undersøkelse.
Nå håper jeg ungdommen blir tatt på alvor. Å kunne komme seg rundt i nærmiljøet på fritidsaktiviteter og besøke familie og venner er viktig for alle aldersgrupper. Men kanskje særlig viktig for ungdommen vår. Det vil skape trivsel og utvikling av samfunnene våre. Jeg håper politikere på alle nivå, men kanskje særlig de som har ansvar for kollektivtrafikk tar denne undersøkelsen på alvor. En god barne- og ungdomstid vil skape ringvirkninger i form av at de kanskje vil flytte tilbake etter endt utdannelse og når de skal etablere seg. Så dette er en vinn-vinn sak.

Meløy SV ved Kristian Haukalid og Marianne Hegge Skogsholm 

 

 

 

 

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.