Preget: Ordfører Sigurd Stormo er sterk preget etter båtulykken der to unge mistet livet. Foto: redaksjonen

- Mistet to av våre unge

- De hadde livet foran seg. I dag går våre tanker til etterlatte, de som er skadet, og til familie og venner, sier en preget Sigurd Stormo, ordfører i Meløy


- Det er en forferdelig ulykke som har rammet oss i Meløy. Vi er en liten kommune, og alle kjenner alle, sier Stormo.

Det var natt til lørdag at en fritidsbåt med ni personer gikk på land sørvest for øya Teksmona utenfor Ørnes. To unge i alderen 18 til 20 år er bekreftet omkommet, fire er sendt til sykehus i Bodø med ulik skadegrad, og tre ble behandlet ved lokal legevakt.

Uklart forløp
Politiet fikk melding om ulykken kvar over ett natt til lørdag. Fem båter, to helikoptre og fem båter, både profesjonelle og sivile deltok i redningsarbeidet.
- Det fremstår som om båten har gått på land, i et berg. Deretter sank den, men litt av baugen stikker opp. Vi er nå på stedet for å heve båten. Kystvakten hjelper oss med det arbeidet, og båten blir deretter fraktet til Bodø for videre undersøkelser, sier innsatsleder i politiet Jon Helge Moen.
Han understreker at politiet ikke vet hva som skjedde før ulykken inntraff.
- Vi jobber iherdig for å finne ut av dette, sier innsatsleder Moen.

Etterforskes: -Vi jobber iherdig med å finne ut forløpet for ulykken, sier innsatsleder i politiet Jon Helge Moen. Foto: redaksjonen

Åpner kirken
Kommunen satte krisestab ti minutter over to på natta.
- Vi vil bruke alle ressurser for å hjelpe de berørte i denne vanskelige situasjonen, sier ordføreren. Et pårørendesenter er opprettet på Meløy helse- og velferdssenter på Ørnes, og det er også opprettet en pårørendetelefon.
- Dette er det tredje ulykken nå i sommer som berører Meløy. Vi har til sammen mistet fire unge mennesker, sier Stormo. Han mener det nå er viktig å møtes og bearbeide den siste tragiske hendelsen.
- Derfor åpner Fore kirke i dag lørdag klokka 12. Den vil også åpne i morgen klokka ett. Alle som ønsker noen å snakke med er velkommen, sier han.
Meløys kriseledelse vil fortsatt være operativ hele helgen.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.