F.v. på bilde: Ordfører Sigurd Stormo, Andreas Fredrik Finne og Kaptein Ørjan Beldo etter utdeling av medalje for innsats i Tysklandsbrigaden. Foto: Sigurd Stormo.

Andreas (90) mottok pris under markering

Frigjøringsdagen 8. mai ble det lagt ned krans på Ureddplassen og på minnesmerket for Operasjon Muskedunder. På kvelden var det middag på Ørnes hotell for veteraner, hvor en av veteranene mottok medalje!


Meløy Kommune, Gildeskål Kommune, HV Sør-Salten og den lokale veteranforeningen gikk sammen og arrangerte markeringen, etterfulgt av middag på Ørnes Hotell. Der holdte ordfører Sigurd Stormo tale. 

- 8. mai er en stolt dag i Norges historie. Det er en dag vi forbinder med fred, frihet og demokrati. Siden 2011 har 8. mai også vært vår nasjonale veterandag. En dag hvor vi hedrer de som har tjenestegjort for Norge i eller utenfor landets grenser. Dette gjelder både veteranene fra andre verdenskrig og veteraner fra operasjoner som har kommet senere, talte han. 

Markering på Ureddplassen 8.mai. Foto: Sigurd Stormo

Ørjan Beldo, kaptein i HV 14 delte deretter ut medalje til Andreas Fredrik Finne (90), for sin innsats i Tysklandsbrigaden. 
- Dette er jo 70 år siden, men det er jo stas å bli huska, forteller Andreas ydmykt.

I 1950 var han først rekrutt på Heistamoen før han ble send til Rendsburg, en tysk by i delstaten Schleswig-Holstein hvor han tjenestegjorde ferdig. 
- Vi hadde gode dager i Tyskland med de engelske styrkene. Tror faktisk aldri jeg har vært i så god form som jeg var da, det gikk i ett med øvelser, trening og vaktgåing. Men jeg husker også veldig godt at vi syns det var litt lite mat i loff og te, så vi var ofte i kantina etter middag for å fylle på, smiler han og mimrer. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.