Hogne Gulberg Foto: Rune Meosli

Mye enighet, men utfordringer i massevis!

Skrevet av Hogne Gullberg
03.09.2019 12:08 - OPPDATERT 04.09.2019 10:22

Det har tydeligvis ikke vært lett å være lokalpolitiker i Meløy de siste årene. Vedtak som virkelig rammer bygder og steder er tatt. Nedleggelsen av Neverdal skole er et godt eksempel.

Nedleggelse av legekontoret i Glomfjord et annet.

Ble det tenkt på at en privat skole kunne bli konsekvensen av denne nedleggelsen? Var det lurt å rense Ørnes for barnehager? En ting er ihvertfall sikkert; siste ord i legesaken er ikke sagt.

Etter et rungende "klimahyl", blir det fort skummelt å antyde at det kanskje er forskjell på å bo på landsbygda i Nord-Norge og det å bo i Oslo. Eller i andre større byer for den saks skyld. Særlig hvis du er  SV'er!

I tillegg har jeg ofte mistanke om at mange sauser sammen klima og miljø til ei real smørje. Selvfølgelig må vi alle bidra med det vi kan, og det er virkelig prisverdig at Høyre i Meløy vil ha en egen klimaplan. Etter å ha lest innlegget til Meløy Høyres ordførerkandidat i denne avisa 28.08, tror jeg Høyre egentlig ønsker en klima- og miljøplan?!

Jeg har deltatt i lokalpolitikken før, på nittitallet. Da eksisterte det noe som kaltes kulturstyret, eller Hovedutvalget for kultur. Der var det brukbar "temperatur". Vi hadde til og med en Kultursjef i kommunen. I følge sittende ordfører skal det omsider bli atskillig mer fart på denne sektoren kommende periode. Her ønsker jeg å bidra til større fart.

Vi bor dessverre ikke i en kommune med stigende innbyggertall. I tillegg er det vanskelig å skaffe nok kompetanse på flere sektorer. Gjør kommunen nok for å snu denne utviklingen? Svaret er sannsynligvis nei. Dyre barnehagesatser (mener vi topper listen i Nordland) og SFO bidrar neppe i positiv retning. 

Det bekymrer meg at svært få lokalpolitikere ser ut til å være opptatt av akkurat dette.

Vi får heller ingen drahjelp fra sittende regjering. Et eksempel her er den samlede satsingen på regional utvikling, der statsbudsjettet viser at den har sunket fra 2 664 526 i 2013 til 1 196 118 i 2019. 

Meløy er en vakker flekk på kommunekartet, men vi konkurrerer med en drøss av andre slike vakre flekker. Vi må gjøre det som er nødvendig for å være den mest attraktive kommunen i ....skal vi si Nordland! (eller Norge)

Vi skal ikke bare ta godt vare på unger, ungdommen og alle andre her, men også sørge for at folk vil flytte til oss.

Det vil jeg kalle ei skikkelig utfordring!

Hogne Gullberg 1.kandidat SV

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.