Kan ikke overnatte på hytta, oppdatert

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
19.03.2020 17:08 - OPPDATERT 20.03.2020 12:07

Regjeringen forbyr hytteovernatting utenfor hjemkommunen. Overtredelse kan straffes med bøter og fengsel inntil seks måneder.

Oppdatert fredag 20. mars: ifølge lovdata: 

Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Loven trer i kraft straks og er gjeldende til 3. april. 

Torsdag 19. mars: 

Hadde ønsket å slippe
- Dette er en beslutning som jeg i det lengste hadde håpet at jeg skulle slippe å ta, sa helseminister Høie på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. 
Syv av ti fylkesmenn anbefalte å innføre forskriften. 
Det er unntak: 
- Familier som har en smittet i husstanden, her kan de friske familiemedlemmene som må i karantene, oppholde seg på hytta. Den som er smittet må holde seg hjemme. 
Man må ikke søke dispensasjon for dette unntaket. I forskriften står det at «personer som har fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert, forbys å ta opphold på denne. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates».

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.