Styret i Norwegian Crystals har nå blitt enige om en felles strategi for å gjenreise selskapet økonomisk. Foto: arkiv.

Nå legger Norwegian Crystals en redningsplan

Skrevet av Hilde Kvammen
17.10.2019 14:00 - OPPDATERT 18.10.2019 13:02

Styret i solcellefirmaet Norwegian Crystals har innkalt alle sine aksjonærer til generalforsamling for å vedta en plan for omstrukturering av kapital og rekapitalisering av selskapet.

- Norwegian Crystals befinner seg i en vanskelig finansiell situasjon og trenger ytterligere finansiering. Det å få eierne og styret enige om hvordan selskapet skal finansieres har tatt litt tid, men nå har vi kommet opp med en løsning, sier fabrikksjef Tom Andersen til Kulingen.


Planlegger tre tiltak 

Generalforsamlingen vil avholdes 24. oktober. Andersen forklarer at selskapet nå vil restrukturere balansen gjennom følgende tiltak: 

1)      Ved å konvertere aksjonærlån på til sammen 120 millioner til aksjer tilsvarende 3 kroner per aksje, vil lånene omgjøres til egenkapital.  

2)      Det inviteres til en første emisjon til 3 kroner per aksje som minimum skal være på 20 millioner kroner og maksimum på 200 millioner kroner utelukkende med kontant oppgjør. Denne emisjonen vil finne sted når generalforsamlingen finner sted 24. oktober eller kort tid etter. 

3)      Det inviteres til en andre emisjon til 3 kroner per aksje på inntil 200 millioner kroner med oppgjør ved tingsinnskudd eller kontant. Emisjonen kan tegnes frem til årets slutt. 

- Etter å ha innført disse tiltakene vil selskapet ikke ha noen konvertible lån, sier fabrikksjef Tom Andersen.

Trenger kapital 

Norwegian Crystals har siden sommeren 2018 slitt med å få finansiert utvidelsen fra 66 til 111 ovner i fabrikken. Utvidelsen er viktig for å komme i lønnsom drift. Dette har imidlertid tatt lengre tid enn ventet. 
- Etter å ha innført disse tiltakene vil selskapet ikke ha noen konvertible lån. Det er helt nødvendig for oss å rydde opp i selskapets kapitalstruktur for å kunne hente ytterligere finansiering til Norwegian Crystals videre vekst, sier Andersen og peker på at selskapet kan hente inn 20-400 millioner ved å innføre de ovennevnte tiltakene. 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.