- Nå får flere mulighet til å ta høyere utdannelse lokalt, sier Edward Fitzgerald, daglig Leder Kigok. Alle foto: privat

Nå skal Kigok i Gildeskål tilby høyere utdanning- Får millionstøtte fra regjeringen

Kigok i Gildeskål får 2, 5 millioner kroner fra regjeringen. Pengene skal brukes til å tilby høyere yrkesfaglig utdanning og universitetsutdanning lokalt.


Vanligvis må man ta høyere utdanning ved et universitet, eller som nettbasert utdanning. Nå kan flere ta et lokalt studietilbud. 

- Nå får flere sjansen til å ta høyere utdannelse og få studiepoeng med å nå få mulighet til å dra et sted lokalt for å studere. Vi tilbyr et utvalg av studier og håper vi kan utvikle dette videre til å gjelde mange flere fag og studieretninger på sikt, sier Edward J. Fitzgerald, daglig leder ved Kigok. 

Ikke bare marine fag 
Pengene skal brukes til å drive studiesenter i Gildeskål, og det skal tilbys studier ikke bare innen marin næring, men høyere yrkesfaglig utdanning i ulike fag.
- Nå får vi endelig muligheten til å tilby høyere yrkesfaglig utdanning og universitetsutdanning til befolkningen i distriktene i vår region, sier Edward. 

Han er glad for at regjeringen nå fordeler 200 millioner til desentraliserte utdanninger og studisenter. Deriblant altså 2, 5 millioner til Kigok i Gildeskål.
- Dette betyr at vi kan bidra til å tilgjengeliggjøre utdannelse lokalt. Som partnere i studiesenteret, vil vi i Gildeskål med våre nabokommuner; Beiarn, Meløy og Misvær i Bodø, samt Nord universitet, Folke universitetet og Skill-Up Network, samarbeide om å utvikle en variert og bred utdanningsplattform. Dette gir befolkningen muligheten til å øke samt styrke sine egenskaper, kompetanse og kunnskap, som igjen åpner dørene for nye karrieremuligheter og fremme livslang læring i regionen, sier Edward.

Styrker distriktene
Hilde Furuseth Johansen er SPs ordførerkandidat i Gildeskål. Hun mener nyheten er en gladsak for Gildeskål, men også for hele regionen. 

Lokapolitiker Hilde Furuseth Johansen i SP mener vi trenger desentraliserte studietilbud.

- Det å styrke og utvikle tilgangen på utdanning over hele landet og ikke minst ute i distriktene hvor folk bor er kjempeviktig!  Vi må ha fleksible og desentraliserte utdanningstilbud for at folk skal kunne kombinere studier med jobb og familie. Silke tilbud er en av nøklene til å få utdannet nok folk til viktige velferdstjenester og næringsliv, mener hun og legger til:
- Det å nå flere av dem som ikke har mulighet til å ta en heltidsutdanning, og med Kigok som studiesenter og en viktig aktør på kompetanseheving i vårt område, treffer vi en annen gruppe enn vi gjør med de ordinære studietilbudene.
 
Hun får støtte fra Silje Nordgård, som er AP ordførerkandidat i Gildeskål.
- Det er fantastisk at KIGOK får midler til å drive studiesenter. Det er helt nødvendig for at vi skal få gi nødvendig kompetanseløft også i området vi bor, utenfor de store byene. I dag er vi skikkelig stolt over prioriteringen til regjeringen, og gleder oss på KIGOK og lokalsamfunnet vårt sine vegne, sier hun.

Silje Nordgår i AP synes det er fantastisk at det nå blir mulig å ta høyere utdanning der folk bor.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.